eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
A későbbi bronzérmes magyar csapat a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpia női vízilabdatornáján a harmadik helyért játszott Magyarország - Orosz Olimpiai Csapat mérkőzés előtt a Tacumi Vízilabdaközpontban 2021. augusztus 7-én. A magyar női vízilabda-válogatott 11-9-re győzött és megszerezte a harmadik helyet.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Faragó Tamás: a játékosokról több bőrt már nem lehet lehúzni

Olimpiai bronzérmes és kiváló korosztályos eredmények is jellemezték a magyar vízilabdasport 2021-es évét. Faragó Tamás olimpiai, világ- és Európa-bajnok vízilabdázót, a Nemzet Sportolóját kértük összegzésre.

Minden dicséretet megérdemel a magyar vízilabda sport, mert lehet számítani rá – kezdte az InfoRádió állandó sportági szakértője. Faragó Tamás szerint nem egyszerűen arról van csak szó, hogy a két felnőtt válogatott ott volt és eredményesen szerepelt a tokiói olimpián, bronzérmet nyerve, hanem az utánpótlás teljesítménye is „csodálatos” volt, hiszen valamennyi világversenyen a legjobb négy között végeztek, sőt, több korosztály a végső győzelemmel is büszkélkedhet. Vagyis a magyar vízilabdasport továbbra is stabil és szerethető sportág Magyarországon – vélekedett a Nemzet Sportolója.

Az olimpiai, világ- és Európa-bajnok vízilabdázó külön dicséretesnek nevezte a nemzeti együttesek teljesítményét, miután a 2021-es év komoly sorozatterhelést jelentett a játékosok számára a számos nemzetközi torna, valamint a klubszereplések miatt. Az eredményességük pedig önmagáért beszélt, tette hozzá, megjegyezve: a magyar vízilabda mindig is egy olyan sportág volt, amelynek minden szereplője tisztában van azzal, hogy elsősorban az eredményesség minősíti az egyént, de természetesen a sportágat is. Mindenki úgy nő fel, hogy az elődök nyomdokaiba akar lépni, tehát úgy szeretne vízilabdajátékos lenni, hogy nyer, és ez a hagyomány, tisztelet folytonos, és magából a vízilabda tradíciójából fakadó élmény-eredmény – fogalmazott.

2022-ben a magyar női és a férfi válogatott két kiemelt eseményen (világbajnokság, majd három hónappal később Európa-bajnokság), továbbá a világliga sorozaton bizonyíthat majd. Ezekkel kapcsolatban Faragó Tamás leszögezte: nemzeti együtteseink mindig a győzelemért játszanak, ez úgymond elvárás, amiből nem lehet kilépni, ennek ellenére nem elfelejtendő, hogy a válogatott tagjai nagyon le vannak terhelve. Faragó Tamás szerint a nemzetközi szövetség túlzásba viszi a sporteseményeket, versenyeket, miközben érzése szerint

a játékosokról „több bőrt már nem lehet lehúzni”.

Ugyanakkor bízik abban, hogy mind a fiúk, mind a lányok tudják a feladatukat és eredményesek lesznek.

A Nemzet Sportolójával készült teljes interjú csütörtök délután háromnegyed 4 után hallható az InfoRádió Pólópercek című műsorában.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×