eur:
393.14
usd:
363.63
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Bíró Attila szövetségi kapitány a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpia női vízilabdatornájának negyeddöntőjében játszott Magyarország – Hollandia mérkőzésen a Tacumi Vízilabdaközpontban 2021. augusztus 3-án. A magyar válogatott 14-11-re győzött és bejutott az elődöntőbe, ahol Spanyolország ellen játszik.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Bíró Attila: nem fognak unatkozni a lányok, brutális lesz a jövő év

Az ideinél is több mérkőzés várhat az új évben a magyar női vízilabda-válogatott játékosaira – jelezte Bíró Attila szövetségi kapitány, miután felidézte 2021 sikereit.

Bíró Attila szerint páratlan évet tudhat maga mögött a magyar női vízilabda, miután idén három világversenyen elindulva három érmet is szerzett. Kezdve a januári sorsdöntő olimpiai kvalifikációs torna megnyerésével, ahol hatalmas bravúrt értek el a magyar lányok az olaszokkal és hollandokkal szemben a végjátékban, majd alulmaradva az Egyesült Államoktól ezüstérmesek lettek a világligában, végül pedig Tokióban bronzérmet, a magyar női vízilabda első dobogós olimpiai helyezését szerezték meg. Tehát egyértelműen sporttörténelmi sikerről van szó – emelte ki a szövetségi kapitány, aki szerint nyilván az olimpiai érem a hab a tortán.

Kiemelte, a lefújás pillanata mindent megért, és kárpótolta a csapatot azért az „iszonyatos” munkáért és feszültségért, amit egész évben viselt. Ugyanakkor nem tekint Tokióra kárpótlásként a 2016-os riói bronzmérkőzésért – amit anno szintén az oroszok ellen vívott a magyar női válogatott, de az ötméteresekkel végül elveszítette, holott akkor is már megérdemelte volna a győzelmet –, hiszen, mint mondta, ingyen nem adnak semmit.

A szövetségi kapitány a 2022-es évet illetően úgy fogalmazott, „brutális”, még sűrűbb lesz az ideinél, májusban a világbajnoksággal, majd a nyár végén az Európa-bajnoksággal. Mindezt pedig a világligasorozat fűszerezi meg – ismertette Bíró Attila reményének is hangot adva, hogy itt döntős lesz a magyar keret. Végül hozzátette: a jövő év hatalmas igénybevétel lesz, amit nem is lehet bírni, ezért bővítettet kerettel készül. Számításai szerint 2022 ugyanis minimum 28-32 válogatott meccset, valamint 30-35 klubmérkőzést követel majd a játékosoktól, tehát „nem fognak unatkozni a lányok”.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×