eur:
394.49
usd:
365.29
bux:
71738.76
2024. július 3. szerda Kornél, Soma
A hajdunánási MotoGp látványterve
Nyitókép: Forrás: totalbike.hu

Már idén aláírhatják a megállapodást a magyarországi Superbike-vb-futamról

De alighanem az opcióval élve csak 2024-ben rendeznék meg először a versenyt a hajdúnánási pályán.

Év végéig aláírhatják a gyorsaságimotoros Superbike világbajnokság egyik futamának magyarországi megrendezéséről szóló szerződést - közölte Weingartner Balázs, a Magyar Autó-Motorsport és Zöld Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. (HUMDA) elnök-vezérigazgatója.

A Superbike-vb magyar hétvégéjét a Hajdúnánás közelébe tervezett új versenypályán rendeznék meg 2023-tól vagy 2024-től. A kelet-magyarországi létesítményben gyorsaságimotoros világbajnoki futamokra kerülhet sor 2023-tól, ugyanakkor a mindkét sorozat jogtulajdonosával, a Dornával kötött megállapodás értelmében Magyarország 2022. június 30-áig jelezheti, ha csak 2024-től szeretne MotoGP- és Superbike-világbajnoki futamot rendezni.

"Most elképzelhetőnek tűnik, hogy élni fogunk ezzel az opcióval, mert azt szeretnénk, ha a legtökéletesebb infrastrukturális feltételeket tudnánk biztosítani a versenyhétvégék tekintetében" - mondta Weingartner Balázs, hozzátéve, hogy tesztversenyt is rendezni kell a vb-futamok előtt, és ennek lebonyolítására nem lenne idő úgy, hogy 2023-ban már a vb-sorozatok mezőnyei gurulhassanak fel a pályára.

A sajtótájékoztatón Talmácsi Gábor, a 125 köbcentiméteres kategória 2007-es világbajnoka beszámolt arról, hogy a jelenleg már aktív, nemzetközi sorozatokban szereplő hazai motorversenyzők képességfelmérése folyamatosan zajlik a HUMDA együttműködő partnerének, a Fit4Race-nek a budapesti központjában, és várhatóan március végére a szakemberek teljes képet kapnak ezekről a versenyzőkről.

Szintén jelen volt a szerdai eseményen Sebestyén Péter, a Superbike-vb Supersport 600-as géposztályának magyar versenyzője, aki az idei szezont a HUMDA támogatásával és közreműködésével teljesítette a sorozatban. A versenyző kiemelte, idén nagyon sokat tanult és fejlődött az élcsapatnak számító Bardahl Evan Bros Racing színeiben, és jövőre is ugyanebben a kategóriában és csapatban folytatja pályafutását.

Az eseményen elhangzott, hogy a HUMDA és a Magyar Közút Nonprofit Zrt. együttműködésében motorosbarát biztonsági szalagkorlátokat helyeztek ki Komárom-Esztergom megyében, a Bajna és Héreg közötti közúti szakaszra, amely a hobbimotorosok közkedvelt útvonala.

Közölték azt is, hogy a HUMDA által 2021-ben a motorosok számára három létesítményben szervezett vezetéstechnikai tréninget jövőre még több helyszínen szeretnék lebonyolítani.

Címlapról ajánljuk
Nem hagyja annyiban az Árpád hídi ámokfutó őrizetének enyhítését az ügyészség

Nem hagyja annyiban az Árpád hídi ámokfutó őrizetének enyhítését az ügyészség

A Fővárosi Főügyészség fellebbezést nyújtott be az ellen a bírósági döntés ellen, amely szerint az egy éve halálos balesetet okozó Árpád hídi autós Budapest közigazgatási határain belül szabadon mozoghat. Az InfoRádió Rab Ferencet, a Fővárosi Főügyészség helyettes szóvivőjét kérdezte az ügyben.

Seremet Sándor: fontos jelzést küldött Orbán Viktor a kijevi látogatásával

A miniszterelnök kijevi látogatása cáfolja azt a narratívát, amely szerint a magyar kormány ukránellenes lenne – erről beszélt az InfoRádióban a Magyar Külügyi Intézet vezető kutatója, a Neumann János Egyetem Eurázsia Központ kutatója.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×