eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 7. vasárnap Apollónia
A szegedi Dean Bombac (j) és Sander Sagosen a német csapat játékosa a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének 10. fordulójában játszott Pick Szeged - THW Kiel mérkőzésen a szegedi Pick Arénában 2021. december 9-én.
Nyitókép: MTI/Ujvári Sándor

Győzelemmel avatta fel a Pick Arénát a Szeged

A Veszprém pedig negyedszer veszített idegenben a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének tizedik fordulójában.

A Pick Szeged az új otthonában 30-26-ra legyőzte a német THW Kielt. Ez volt a szegedi csapat első mérkőzése a délután felavatott Pick Arénában, amely 8143 fős befogadóképességével Magyarország harmadik legnagyobb csarnoka.

A németek már a kezdés után létszámfölényes támadójátékkal próbálkoztak a kapusuk lecserélésével, de nem voltak kellően pontosak, ezt kihasználva a szegediek többször is az üresen hagyott hálóba lőttek (4-1). Miután erről a taktikai elemről átmenetileg lemondtak, sikerült felzárkózniuk, majd a 13. percben időt kellett kérniük, mert a házigazdák megint elléptek (7-3). A Kiel a hátránya ellenére türelmesen kézilabdázott és várta ellenfele hibáit. Ekkor már a hét a hat elleni játéka is jól működött, de egy emberelőnyt kihasználva ismét lendületbe került a Szeged, a hajrában többször is hibákra kényszerítette ellenfelét, és egy 4-0-s sorozattal 19-13-ra vezetett a szünetben.

Még az első félidőnél is nagyobb küzdelmet és magasabb színvonalat hozott a második: mindkét csapat keményen és taktikusan védekezett, szinte kizárólag gyors akciók végén születtek gólok. A Kielnél hiányzott a jó kapusteljesítmény, így a különbség nem csökkent. A vendégek nyitott védekezésre váltottak és két gólt lefaragtak a hátrányukból, ezért Juan Carlos Pastor vezetőedző időt kért. Mikler Roland a hajrában egyre jobban védett, erre alapozva csapata magabiztosan győzött. A tavalyi BL-győztes Kiel csak egyszer, 1-0-nál vezetett a mérkőzésen.

A meccs legjobbjának Bánhidi Bencét választották, aki a szegediek első és utolsó gólját szerezte, összesen hatszor talált be, ezzel a mezőny legeredményesebb játékosa lett. Borut Mackovsek öt góllal zárt, ahogyan a túloldalon Harald Reinkind és Niclas Ekberg is. Mikler 11 védéssel járult hozzá a sikerhez.

A két csapat 12. egymás elleni BL-meccsén hét kieli siker és egy döntetlen mellett negyedszer győzött a Szeged.

A januári magyar-szlovák közös rendezésű Európa-bajnokság miatt szünet következik a BL csoportkörében, a következő fordulóra február közepén kerül sor. A Telekom Veszprém hat győzelemmel és négy vereséggel, a Szeged hat sikerrel, két döntetlennel és két vereséggel vonul a téli szünetre csoportja harmadik helyén.

A Telekom Veszprém 30-27-re kikapott a német Flensburg otthonában a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének tizedik fordulójában.

A vendégek keretéből ezúttal Dejan Manaszkov és Petar Nenadic hiányzott.

Jobban kezdett a Veszprém, de Momir Ilic vezetőedzőnek a 12. percben időt kellett kérnie, mert addigra támadásban és védekezésben is pontosabban kézilabdázott a Flensburg és 9-5-re elhúzott. Amikor a németek már hat góllal vezettek, a vendégek emberelőnybe kerültek és Lékai Máté kétszer is betalált, ám a szlovén Blaz Blagotinsek továbbra is nagyon hiányzott a védelemből. A kisebb sérüléssel bajlódó beálló csak a huszadik percben lépett pályára, csapata felzárkózott mínusz háromra, de a bosnyák Benjamin Buric kapus remek teljesítményére alapozva a Flensburg 16-12-re vezetett.

Rasmus Lauge Schmidt és Omar Jahja sem játszott jól, ráadásul a második félidő három hazai találattal kezdődött. A játék képe a 37. percben változott meg, amikor a Veszprém lendületbe került, és Kentin Mahé irányításával 6-1-es szériát produkált, ám a folytatásban ismét a Flensburg percei következtek. Komoly erőbedobással ismét visszakapaszkodott a magyar csapat, Rodrigo Corrales bravúrral védett, ám a legvégén az olimpiai bajnok dán Mads Mensah Larsen háromszor is betalált, ezzel eldöntötte a meccset a házigazdák javára.

A mezőny legeredményesebb játékosa Mensah Larsen volt hét góllal, Johannes Golla, illetve a veszprémi Gasper Marguc hatszor talált be. A kapusok közül Buric 17, Corrales 15 lövést védett.

A két csapat 14. alkalommal találkozott egymással tétmeccsen: két döntetlen és nyolc Veszprém-siker mellett negyedszer nyert a Flensburg.

A januári magyar-szlovák közös rendezésű Európa-bajnokság miatt szünet következik a BL csoportkörében, a következő fordulóra február közepén kerül sor. A veszprémiek ősszel mind az öt hazai meccsüket megnyerték, idegenben pedig egy siker és immár négy vereség a mérlegük.

Címlapról ajánljuk

"Teljes titokban" - Orbán Viktor elmondta, milyen volt Vlagyimir Putyinnal tárgyalni, és hogyan szervezték meg az útját

A magyar miniszterelnök 20 perces videóinterjút adott egy svájci lapnak. Ebben arról is beszélt, hogy különleges találkozni egy olyan politikai vezetővel, aki egy valódi birodalmat ural.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
Tízből négy uniós munkavállalót közvetlenül érint majd a zöld átállás

Tízből négy uniós munkavállalót közvetlenül érint majd a zöld átállás

A munkavállalók közel 40%-a az EU-ban jelenleg olyan szakmában dolgozik, amelyre a gazdaság zöld átállása közvetlen hatással lesz – derül ki az Eurofound elemzéséből. A szociális, foglalkoztatási és munkaügyi kérdésekkel foglalkozó uniós szervezet jelentése szerint majdnem minden tizedik jelenlegi munkavállalóról mondható el, hogy a zöld átállás hatására olyannyira fokozatosan átalakul a szakmája, hogy azzal egy új foglalkozás jön létre.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×