eur:
392.88
usd:
363.43
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Nyitókép: Pixabay

Ellehetetlenült a sakk-vb

A nemzetközi szövetség (FIDE) a koronavírus-járvány miatt elhalasztotta a rapid- és villámsakk-világbajnokságot, amelyet december 25. és 31. között terveztek megtartani Kazahsztán fővárosában, Nur-Szultanban.

A FIDE döntését megelőzték a kazahsztáni korlátozó intézkedések, amelyek értelmében az országba érkezőkre egyhetes karantén vár.

A hagyományosnál rövidebb játékidejű partikkal zajló vb-t a pandémia miatt 2020-ban törölni kellett, a tavaly decemberi időpontot pedig előbb 2021 tavaszára, majd ez év végére tették át. Az újabb dátumról és a színhelyről később határoz a FIDE.

A legutóbbi két ilyen világbajnokságnak Oroszország adott otthont: 2018-ban Szentpétervár, 2019-ben pedig Moszkva. A nőknél gyorssakkban - rapidban - az orosz Jekatyerina Lagno, a még rövidebb idejű meccseket jelentő villámban az indiai Humpy Koneru a vb-címvédő, míg a férfiaknál mindkét titulust a norvég Magnus Carlsen birtokolja, aki a klasszikus sakknak is világbajnoka.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×