eur:
393.09
usd:
363.27
bux:
0
2024. július 5. péntek Emese, Sarolta
Lionel Messi, a Paris Saint-Germain francia labdarúgóklub játékosa az év legjobb labdarúgójának járó Aranylabdával a párizsi Chatelet Színházban rendezett díjátadó ünnepségen 2021. november 29-én. A díjat a France Football francia szaklap hagyományos évenkénti választása alapján ítélik oda.
Nyitókép: MTI/AP/Christophe Ena

Itt az év álomtizenegye

Az IFFHS-nek nem kellett választania Lionel Messi és Robert Lewandowski között – az Aranylabda-szavazásnál muszáj volt. Befértek mindketten, meg persze Cristiano Ronaldo is ott van elöl.

Az idén hétszeres Aranylabda-tulajdonossá előlépett Lionel Messi, a díjat korábban ötször kiérdemlő Cristiano Ronaldo és a lengyel világsztár, Robert Lewandowski is helyet kapott a 2021-es világválogatottban, amelyet a labdarúgás történetével és statisztikáival foglalkozó nemzetközi szervezet, az IFFHS állított össze.

Az álomtizenegybe az idén Európa-bajnokságot nyerő olasz nemzeti együttesből hárman, a kapus Gianluigi Donnarumma, a hátvéd Leonardo Bonucci és a középpályás Jorginho, kerültek be, a csatártrióba Ronaldo és az IFFHS-nél a világ idei legjobb futballistája címet Messit megelőzve kiérdemlő Lewandowski mellé a Paris Saint-Germain klasszisa, Kylian Mbappé fért be.

A 2021-es világválogatott az IFFHS-nél

Gianluigi Donnarumma (olasz) – Asraf Hakimi (marokkói), Leonardo Bonucci (olasz), Rúben Dias (portugál), Alphonso Davies (kanadai) – Jorginho (olasz), Lionel Messi (argentin), Kevin De Bruyne (belga) – Cristiano Ronaldo (portugál), Robert Lewandowski (lengyel), Kylian Mbappé (francia)

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Moszkvába készül Orbán Viktor, Zelenszkij kész tárgyalni Oroszországgal – Háborús híreink pénteken

Moszkvába készül Orbán Viktor, Zelenszkij kész tárgyalni Oroszországgal – Háborús híreink pénteken

Sajtóinformációk szerint Orbán Viktor pénteke én Moszkvában tehet látogatást Vlagyimir Putyinnál, miután kedden Volodimir Zelenszkijjel találkozott. Az ukrán elnök csütörtökön azt mondta, Ukrajna újabb békekonferenciát akar szervezni, és ezúttal már tárgyalnának Oroszországgal is. Megjegyezte ugyanakkor, nem valószínű, hogy Putyin lenne a tárgyalófél, ugyanis ő nem hajlandó elhagyni az országot. Az orosz elnök szintén csütörtökön kijelentette, kizárt, hogy Oroszország tűzszünetet kössön Ukrajnával: csak olyan megállapodást fogad el Moszkva, ami visszafordíthatatlan és a konfliktus lezárásához vezet. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz–ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 4. 21:58
×
×
×
×