eur:
394.89
usd:
364.8
bux:
71150.53
2024. július 8. hétfő Ellák
A 2022-es pekingi téli olimpiát idéző szobor előtt fényképezkedik egy nő az eseményt előkészítő bizottság pekingi székházánál, a Soukang Parkban 2021. november 19-én.
Nyitókép: MTI/EPA/Vu Hong

A téli olimpiát rendező Kína nem izgul az omikron miatt

Közölték, a koronavírus omikron változatának megjelenése ellenére nincs veszélyben a februári, pekingi téli olimpia megrendezése.

Az ország külügyminisztériumának egyik szóvivője kedden azt mondta: ugyan akadhatnak kihívások az új variáns miatt, de továbbra is úgy készülnek, hogy a játékokat "simán és eredményesen" bonyolítják majd le.

A szervezők szigorú koronavírus-protokollal készülnek a február 4. és 20. között sorra kerülő olimpiára, ennek része, hogy a sportolók csak a kijelölt buborékban tartózkodhatnak, külföldi szurkolók pedig nem érkezhetnek a játékokra. A világ legnépesebb országában tavaly óta szigorú intézkedésekkel próbálják elejét venni a járvány terjedésének, kedden az illetékesek mindössze 21 fertőzést jelentettek.

Az omikron Afrika déli részén bukkant fel, de már más földrészeken, így Európában is megjelent.

Címlapról ajánljuk
Németország szerint Európa nyert Franciaországban, de a káosz korszaka jön

Németország szerint Európa nyert Franciaországban, de a káosz korszaka jön

Német kormánypárti és konzervatív ellenzéki visszafogott derűláttással értékelték a francia nemzetgyűlési választások eredményét. Általános megítélés szerint az eredmény jó hír Európának, ugyanakkor Franciaország nehéz időszak előtt áll. Eltérő ugyanakkor Emmanuel Macron szerepének megítélése.

Megvannak az új Patrióták Európáért-frakció céljai a következő öt évre

Megalakult a Patrióták Európáért európai parlamenti frakciója, mely 12 európai tagállam 84 képviselőjét foglalja magába; célja, hogy változást hozzon az uniós politikában - mondta Gál Kinga, a Fidesz európai parlamenti (EP-) képviselőcsoportjának elnöke Brüsszelben, a pártcsoport EP-frakciójának alakuló ülését követően.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.09. kedd, 18:00
Kalas Vivien
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Eötvös József Kutatóközpont Európa Stratégia Kutatóintézet főreferense
Vegyes zárás az amerikai tőzsdéken

Vegyes zárás az amerikai tőzsdéken

Jelentősen alulteljesítő ma az egyébként vegyes európai hangulatban a magyar tőzsde, miután a kormányinfón ma bejelentették, hogy új különadókat vezet be a kormány. A bankszektorban nem változik a bankadó mértéke, de megemelik a tranzakciós illetéket és "devizaváltási illeték" néven egy teljesen új adót is kivetnek. "Az energiaszektorra és a multinacionális cégekre kivetett extraprofitadó – ide értve a kiskereskedelmi adót is – nem csökken" - derült ki a mai kormányinfón. A bejelentések hatására nem meglepő módon esik az OTP és a Mol árfolyama.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×