eur:
385.49
usd:
355.11
bux:
67866.13
2024. május 22. szerda Júlia, Rita
Ifj. Dusan Pasek
Nyitókép: Forrás: Facebook.com

A hokis halála után két nappal holtan találták a pozsonyi csapat ügyvezetőjét is

A Bratislava Capitalst vezető ifj. Dusan Pasek öngyilkos lett.

Két nappal az osztrák jégkorongligában szereplő Bratislava Capitalst erősítő Boris Sadecky halála után holtan találták a pozsonyi klub ügyvezetőjét.

A 36 éves ifj. Dusan Pasek sajtóértesülések szerint öngyilkos lett. Az ügyvezető édesapja, az akkoriban az ország hokiszövetségét vezető Dusan Pasek 1998-ban ugyancsak végzett magával.

A 24 esztendős Boris Sadecky csapata pénteki bajnoki mérkőzésén lett rosszul, perceken keresztül ápolták a jégen, majd kórházba szállították, a Dornbirn Bulldogs elleni találkozót pedig félbeszakították. Eleinte úgy tűnt, hogy sikerült stabilizálni az állapotát, de szerdán elhunyt.

A szlovák hokisra emlékezve a hétvégén minden játékos Sadecky 10-es számát viseli majd a sisakján, a mérkőzések pedig gyászszünettel kezdődnek. A Capitals két hétvégi meccsét bizonytalan időre elhalasztották.

Címlapról ajánljuk
Sándor Ildikó: ma már virtuális közösséget is alkotnak a néptánchagyományok ápolói

Sándor Ildikó: ma már virtuális közösséget is alkotnak a néptánchagyományok ápolói

A folklorizmus világát igyekeznek megismerni és megérteni a mindenkori kultúra teremtés szándékával – erről beszélt az Inforádió Aréna című műsorában Sándor Ildikó néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoportjának vezetője. A műsorban szó esett a verbunkos tánctípusról, ami egy kulturális örökségi elem, a legényközösségek önmegélésének volt az eszköze.

A hajózási szakértő elmondta, miért nem érzékelhette a becsapódást a szállodahajó legénysége

A Magyar Hajózási Országos Szövetség szóvivője szerint a motorcsónak valószínűleg nagy sebességgel haladt, a szállodahajó legénysége pedig nem érzékelte az ütközést, amit alátámaszthat a két jármű tömege közötti különbség is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.22. szerda, 18:00
Vona Gábor
a Második Reformkor Párt elnöke és EP-lista vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×