eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Marco Rossi szövetségi kapitány a részben budapesti rendezésű Európa-bajnokságra készülő magyar labdarúgó-válogatott edzésén tartott sajtótájékoztatón a telki edzőközpontban 2021. május 21-én.
Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Marco Rossi újrafogalmazta korábbi nagy hullámokat keltő nyilatkozatát

A hétfői kerethirdetéskor azt mondta a magyar válogatott szövetségi kapitánya, hogy nem fog foggal-körömmel ragaszkodni ehhez a pozícióhoz, most úgy nyilatkozott, akkor nem fejezte ki magát pontosan.

Az esetleges félreértéseket tisztázandó Marco Rossi közölte, nem áll szándékában távozni a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányi posztjáról, szeretné kitölteni 2025 decemberéig szóló szerződését – írja az m4sport.hu (a linken a videó is megnézhető).

Az olasz szakember az októberi vb-selejtezők kerethirdető sajtótájékoztatóján egy kérdésre válaszolva úgy fogalmazott, ha az illetékesek nem akarják, hogy maradjon, akkor nem marad hivatalában szerződése lejártáig, illetékesek alatt pedig a szurkolókat és az MLSZ-t érti. „Mindig is mondtam, hogy nem fogok foggal-körömmel ragaszkodni ehhez a pozícióhoz, ha a szövetség el akar engedni, ha más utat érez követendőnek ahhoz, hogy fejlessze a válogatott teljesítményét, én nem leszek ennek a kerékkötője, elmegyek” – mondta múlt hétfőn a kapitány, hozzátéve, hogy „addig van értelme” a magyar válogatott szövetségi kapitányának lennie, amíg a játékosok követik a taktikai elvárásait a pályán és a kerethirdetések között is.

Marco Rossi most az M4 Sportnak elmondta, lehet, hogy nem fogalmazott a legprecízebben, amikor az ominózus kérdésre válaszolt, mindenesetre nem áll szándékában távozni. „Hosszú távú szerződésem van a Magyar Labdarúgó Szövetséggel, abban egyeztünk meg, hogy 2025 decemberéig közösen folytatjuk.

Tudom, hogy a szövetségnél mennyire elismerik a munkámat, különösen Csányi Sándor elnök úr, aki mindig kimutatja, hogy mennyire értékeli a munkánkat. Nincs okom arra, hogy ne a magyar válogatott kapitányaként folytassam”

– jelentette ki a kapitány.

Hozzátette: jelenleg az az egyetlen feladata, hogy képessé tegye a válogatottat Albánia legyőzésére, ami, ismerve az ellenfél kvalitásait, nagyon nehéz lesz. „Teljes mértékben csak a feladatomra koncentrálok, már csak azért is, mert, ahogy sokszor elmondtam már, ez számomra nem csak egy munka” – fogalmazott Marco Rossi.

A magyarok szombaton az albánokat fogadják a Puskás Arénában zárt kapus találkozón, három nappal később pedig az Eb-döntős angolok vendégei lesznek Wembley Stadionban.

Címlapról ajánljuk

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×