eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál

Ennyi meglepetés még egy hétvégén sem volt 2021-ben

Elképesztő eredményeket hozott a mögöttünk hagyott hétvége az európai csúcsfutballban. Az „áldozatok”? A Bayern München, a Real Madrid, a PSG, a Sevilla, az Ajax – a teljesség igénye nélkül.

A Bayern München az Allianz Arénában 2-1-es vereséget szenvedett az Eintracht Frankfurttól. Ez volt az első vereség, amelyet Julian Nagelsmann irányításával elszenvedett a csapat, egyébként pedig 2019 novembere óta ez az első hazai veresége a Bundesligában. Az Eintrachttól több mint két évtizede, 2000 ősze óta nem kapott ki otthon.

Már nem százszázalékos a Paris Saint-Germain a francia Ligue 1-ben, miután 2-0-ra kikapott a Rennes-től. Fura meccs volt, amióta ilyen jellegű statisztikákat készítenek, még soha nem fordult elő, hogy a párizsi csapat ilyen sok lövésből (13) egyszer se találja el a kaput. Pedig játszott Messi, Neymar, Mbappé és Di María is. A PSG január 31. óta először kapott ki idegenbeli bajnoki mérkőzésen.

A Real Madrid is elveszítette bajnoki veretlenségét, mégpedig egy pocsék hét lezárásaként. Carlo Ancelotti együttese a BL-ben otthon a Sheriff Tiraspoltól, a La Ligában idegenben az Espanyoltól kapott ki 2–1-re.

Hosszú sorozatot zárt le a mérkőzés, mert

a Real Madrid 2020 novembere óta veretlen volt idegenbeli bajnoki mérkőzésein.

A 18 meccsből álló sorozat a leghosszabb a klub történetében, egy 1997-essel és egy 2016-ossal együtt. A csúcsjavítás nem sikerült.

A Sevilla beérhette volna pontszámban a La Liga élén álló Real Madrid, Atlético Madrid, Real Sociedad hármast, de kikapott az eddig nyeretlen Granadától. Így is a vesztett pontokat tekintve egyformán áll az első hárommal – de veresége nagy meglepetés.

Kikapott Hollandiában az Ajax, mégpedig hazai pályán, az Utrechttől. 2015. május 17. óta először fordult elő a holland élvonalban, hogy az amszterdami sztárcsapat és a Feyenoord is ugyanazon a napon kapjon ki a bajnokságban. (Ajax–Utrecht 0–1, Vitesse–Feyenoord 2–1) Az eredményt azt tudva is sokkolta az Ajax híveit, hogy az Utrecht az elmúlt időszakban csapatuk mumusa a Johan Cruyff Arenában. Az elmúlt 11 szezonban 15 pontot vitt el, hattal többet, mint bármelyik más csapat. Az Ajax 2020. december 5. óta először kapott ki a holland élvonalban. 2018 februárja óta először maradt bajnoki találkozón szerzett gól nélkül.

Címlapról ajánljuk
A határ a csillagos ég - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben
Új EU-frakció

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×