eur:
392.97
usd:
363.49
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
ZAGREB, CROATIA - DECEMBER 13:  Anita Kulcsar of Hungry throws at goal during semi finals of the Womens World Handball Championship at the Dom Sportova stadium on December 13, 2003, in Zagreb, Croatia. (Photo by Jamie McDonald/Getty Images)
Nyitókép: Jamie McDonald/Getty Images

Szomorú megemlékezés: tragikus balesetben halt meg a magyar kézilabdázónő

Kulcsár Anita most lenne 45 éves.

Tizenhat éve, mindössze 28 esztendősen tragikus közúti balesetben elhunyt Kulcsár Anita. Azon a januári napon az Európa-bajnok, olimpiai és világbajnoki ezüstérmes kézilabdázó Volkswagen Golfja letért az útról, és egy fának csapódott – emlékezett vissza írásában a Blikk.

Csapatánál, a Dunaferrnél aznap délelőtt átmozgató edzést tartottak a játékosoknak. A tíz órakor kezdődő gyakorlásra Kulcsár Anita nem érkezett meg, s mivel korábban ilyenre még nem volt példa, az újvárosiak azonnal telefonálgatni kezdtek, hogy kiderítsék, mi történhetett vele. Amikor megtudták, hogy sukorói otthonából időben elindult, már sejtették, hogy valami szörnyűség történhetett vele.

Aztán kiderült: a kocsija, az 1,4-es Volkswagen Golf a 6207-es úton, amely havas volt, nyílt egyenes szakaszon, eddig tisztázatlan körülmények között letért a sávjáról, és a bal oldali árokba borulva, egy fának csapódott. A füstölgő autót egy teherautó sofőrje vette észre. A sofőr kiemelte Kulcsár Anitát az autóból, de sem ő, sem a kiérkező mentők már nem tudtak rajta segíteni.

Kulcsár Anitáról szülővárosában, Szerencsen azóta sportcsarnokot neveztek el. Kocsis Máté, a Magyar Kézilabda Szövetség elnöke Görbicz Anita társaságában a nagyszerű sportoló nevét megjelenítő tábla előtt emlékezett a tragikus körülmények között elhunyt kézilabdázóra:

"Kulcsár Anita Európa-bajnok, olimpiai ezüstérmes válogatott kézilabdázó 2005-ben hunyt el tragikus autóbalesetben. A magyar kézilabdasport kiemelkedő egyénisége ma lenne 45 éves. Soha nem felejtjük!" – írta Kocsis Máté.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×