eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály
A győztes Kiss Norbert, a Révész TRT versenyzője a boxutcában a 2020 FIA kamion Európa-bajnokság harmadik futama után a mogyoródi Hungaroringen 2020. október 18-án.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Kiss Norbert robog az Eb-cím felé

Az összetettben 46 pontra növelte az előnyét.

A harmadik Európa-bajnoki címére hajtó Kiss Norbert, a Révész Racing versenyzője a négyből két futamot megnyert a gyorsasági kamion Eb spanyolországi hétvégéjén.

A 36 éves pilóta a Jaramában rendezett ötödik, utolsó előtti fordulón mind a szombati, mind pedig a vasárnapi időmérő edzésen a leggyorsabb volt, így az első és a harmadik futamon is az élről rajtolhatott. Kiss mindkét első rajtkockáját futamgyőzelemre váltotta, míg a fordított rajtrácsos második és negyedik versenyen a nyolcadik pozícióból startolva szombaton negyedik, vasárnap pedig ötödik lett.

A 2014-ben és 2015-ben is Európa-bajnok magyar versenyző így 53 pontot gyűjtött Jaramában, ezzel 228 ponttal az élen áll az Eb-pontversenyben. Második a német Sascha Lenz 182 ponttal, harmadik pedig a cseh Adam Lacko 179-cel.

A kamion Eb idei szezonjának utolsó versenyhétvégéjét két hét múlva rendezik az olaszországi Misanóban, Kissnek pedig nagy esélye van arra, hogy harmadszor is Európa-bajnok legyen.

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×