eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Varga Dénes a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpia férfi vízilabdatornájának negyeddöntőjében Horvátország ellen játszott mérkőzésen a tokiói Tacumi Vízilabdaközpontban 2021. augusztus 4-én. Magyarország - Horvátország 15-11.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

A pólóválogatott kulcsembere jövőjéről beszélt

A világ egyik legjobb játékosa, Varga Dénes továbbra is a férfi vízilabda-válogatott rendelkezésére áll.

A Ferencváros 34 éves olimpiai bajnoka az M1 aktuális csatornának csütörtökön azt mondta, az idei tokiói játékok után nem tudott pontos választ adni a folytatással kapcsolatban, de a következő ötkarikás ciklus rendhagyó lesz.

"A mostani szezont megszakítja majd a világbajnokság, ami előtt és után is csúcsformában kell lenni a magyar bajnokság miatt, így nem nézne ki jól, ha azt nem céloznám meg" - utalt a válogatott csapatkapitánya a május 13. és 29. közötti fukuokai vb-re.

Varga kijelentette, az augusztusi Európa-bajnokságot várhatóan kihagyja, így ugyanis amellett, hogy részt vesz a nemzeti csapattal egy világversenyen, lesz ideje pihenni és időt fordítani az utána következő szezonra való felkészülésre is.

"A 2023-as év félig-meddig már az olimpiai kvalifikáció jegyében telik, így úgy érzem, nehéz kikerülni, hogy elmenjek Párizsig, ráadásul van is ilyen vágyam.

A Ferencvárosban fiatalos, lendületes, jövőbe mutató csapat alakult ki, ez valamennyire engem is megfiatalít, így úgy gondolom, Párizs reális cél" - fogalmazott Varga Dénes, aki a válogatott tagjaként bronzérmet szerzett Tokióban.

Címlapról ajánljuk
Vámos Petra: Félelem nélkül, bátran és vagányan játszunk

Vámos Petra: Félelem nélkül, bátran és vagányan játszunk

A női kézilabda-válogatott már Telkiben gyakorol a párizsi ötkarikás játékokra. Vámos Petra szerint lesz még bőven izomláz, küzdelmek és sok izzadtságcsepp, de mindent megér, hogy az olimpiára készülhetnek. A 23 éves irányító úgy látja, sokat fejlődött a csapat fél év alatt, és majd a korai meccsekhez való alkalmazkodás sem lehet akadály.

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×