eur:
394.61
usd:
365.82
bux:
71738.76
2024. július 3. szerda Kornél, Soma
A kenyai Mary Keitany elsőként ér célba a New York-i maraton női mezőnyében 2014. november 2-án.
Nyitókép: MTI/EPA/Justin Lane

Nem fut többé a nő maratoni világcsúcstartó

2019 óta nem tud felépülni sérüléséből Mary Keitany.

Visszavonul Mary Keitany kenyai hosszútávfutó, a női maraton egyik világcsúcstartója.

A 39 éves sportoló döntését menedzsmentje jelentette be szerdán, s azt is közölte, hogy a visszavonulás hátterében Keitany 2019-es hátsérülése áll, mivel a kezelések nem hozták meg várt eredményt, s azóta sem gyógyult meg teljesen.

Az elmúlt időszak egyik legjobb maratonistájának számító atléta háromszor nyerte meg a London Marathont és négyszer a New York-i viadalt, illetve 2009-ben a félmaratoni-világbajnokságon sem talált legyőzőre. Keitany a 2017-es londoni versenyen állított fel világrekordot 2:17:01 órával, melyet azóta sem tudtak megjavítani. Ugyanakkor ideje "csak" minden idők harmadik legjobb futásának számít. A brit Paula Radcliffe ugyanis 2003-ban Londonban 2:15:25, Keitany honfitársa, Brigid Kosgei pedig 2019 októberében Chicagóban 2:14:04 óra alatt teljesítette a 42,195 kilométeres klasszikus távot. Utóbbi kettő ugyanakkor vegyes mezőnyben érte el legjobbját, míg Keitany a brit fővárosban tisztán női versenyben futott.

Címlapról ajánljuk
Nigel Farage érdekes gondolatokat osztott meg Marine Le Penről
Tudósítónktól

Nigel Farage érdekes gondolatokat osztott meg Marine Le Penről

Nigel Farage szerint katasztrófához vezetne, ha Franciaországban Marine Le Pen radikális pártja kerülne kormányra. Az egykori brexitvezér, a brit Reform párt első embere szerint a francia választások első fordulójában győztes pártnak nincs kiforrott gazdasági programja.

Orbán Viktor: az ukrán elnök nem örült túlságosan

Orbán Viktor miniszterelnök a Die Weltwoche című konzervatív svájci lapnak adott interjúban kijelentette, hogy kijevi látogatásán nem meggyőzni akarta Volodimir Zelenszkij ukrán elnököt, hanem tájékozódni arról, "hol vannak a határai" a kijevi álláspontnak a békefolyamatra vonatkozóan.
Budapesti fantomtraffipaxok: egymásra mutogat a főváros és a rendőrség
Az egy éve beígért, de még most sem működő fővárosi traffipaxok az általános főpolgármester-helyettes tájékoztatása szerint 46 sávot figyelnek majd, már csak a rendőrségen múlik, hogy a tesztüzemből mikor állítja át ezeket élesbe. Az ORFK közleményében azt írta, hogy csak szerdán kapták meg a fejlesztés jelenlegi állapotáról szóló levelet a fővárostól.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×