eur:
392.89
usd:
363.41
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Lionel Messi, az FC Barcelona spanyol labdarúgóklub volt játékosa megérkezik párizsi szállodájához 2021. augusztus 10-én. Messi a Paris Saint-Germain francia labdarúgóklubbal ír alá szerződést. A 34 éves Lionel Messi 21 év után hagyta el az FC Barcelonát, miután a barcelonai klubvezetés korábban bejelentette, hogy a spanyol szakszövetség pénzügyi fair play szabályai miatt nem tudják a hatszoros aranylabdás játékos szerződését meghosszabbítani.
Nyitókép: MTI/EPA/Christophe Petit Tesson

Lecserélték Lionel Messit, ami utána történt, annak következményei lesznek - videó

Cseréjének sok sikert kívánt, majd nem viszonozta edzője kézfogási szándékát.

Lionel Messi hazai pályán, a Parc des Princes-ben is bemutatkozott végre a Paris Saint-Germainben. Különleges debütálás volt: senki sem gondolta volna, hogy bár az argentin szupersztár nem sérült meg, Mauricio Pochettino mégis lecseréli, noha a csapat csak döntetlenre áll. Nem csoda, hogy ez a tény azóta nagyobb visszhangot kapott, mint a PSG sorozatban hatodik bajnoki győzelme az idényben, még ha azt egyik legerősebnek ítélt riválisa, az amúgy közepesen kezdő Olympique Lyonnais ellen aratta.

A 75. percben, 1-1-es állásnál döntött Pochettino a csere mellett. Előtte Lucas Paqueta góljával az OL vezetést szerzett, de ezt Neymar egy vitatható büntetőből kiegyenlítette.

Az argentin lehívta honfitársát a pályáról, s Asraf Hakimit küldte be a helyére.

A meccs után az edző elmagyarázta, miért döntött így a stábjával. „Úgy döntöttünk, hogy pihentetjük őt, megelőzve egy esetleges jövőbeli sérülést. Fontos mérkőzések várnak ránk, és meg kell védenünk őt. Az ilyenek a csapat érdekében hozott döntések.”

Messi viszont nem adott kezet honfitárs edzőjének, dühösen ballagott a kispad felé.

Számos videofelvétel is rögzíti az esetet.

A Marca című napilap azt írta. „Leo volt a fő attrakciója ennek a mérkőzésnek. Eleinte nagyon aktív volt, lelkes és gyors, mint néhány évvel ezelőtt. Ám aztán lecserélték, mindenki meglepetésére, anélkül, hogy ő tudta volna az okát.”

Az El Mundo Deportivo nyomtatott verziója a címoldalon közölte: „Messi, egy lecserélés és egy fintor. Majd azt írta: „Pochettino megoldásokat keresett, és úgy döntött, hogy lehívja a pályáról. Messi helyére Hakimi lépett. Az argentin arca mindent elmond, nem volt hajlandó kezet fogni edzőjével.”

Az El Mundo is idézte Pochettino véleményét: „Választanunk kell, hogy minden mérkőzésen ugyanazt a tizenegyet szerepeltetjük, vagy a teljes keretben gondolkodunk, minden játékosnak lehetőséget adva.”

Pochettino beszélt arról is, mit szólt (szerinte) Messi az esethez: „Megkérdeztem Leót, hogy van, s azt mondta, jól.”

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×