eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Marco Rossi szövetségi kapitány a részben budapesti rendezésű Európa-bajnokságra készülő magyar labdarúgó-válogatott edzésén tartott sajtótájékoztatón a telki edzőközpontban 2021. május 21-én.
Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Marco Rossi kiegyenlített meccsre számít

Az albánok elleni mérkőzés képe teljesen más lesz majd a magyar szövetségi kapitány szerint, mint az angolok elleni meccsé volt.

Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya kiegyenlített mérkőzésre számít az albánok elleni vasárnapi idegenbeli világbajnoki selejtezőn. A magyar szövetség beszámolója szerint a szombati sajtótájékoztatón Rossi kiemelte: az ellenfél remek erőkből áll, ezért nagyon nehéz összecsapást vár.

"Arra számítok, hogy az albánok elleni mérkőzés képe totálisan különbözik majd az angolok elleni meccsétől. Csütörtökön a világ egyik legjobb csapatával játszottunk, és sajnos nem jól reagáltunk a kapott gólra. Láttam az albánok mérkőzését a lengyelek ellen, és azt kell mondanom, a 4-1-es eredmény egyáltalán nem volt igazságos. A mérkőzés nagy részében az albánok játszottak jobban, de nem volt szerencséjük, és valamivel pontatlanabbak voltak a lengyeleknél" - mondta Rossi.

"Az albánok játéka alapján roppant kemény meccs vár ránk vasárnap, arra számítok, hogy kiegyenlített lesz a játék, és mindkét csapat egyértelműen a győzelemre játszik majd. Már a sorsolás pillanatában is tudtuk, hogy nem lesz könnyű dolgunk Albániában, ismerjük a játékosokat, a szövetségi kapitányt, a csapat erőnléti edzője pedig jó barátom, már csak ezért is maximálisan tiszteljük az ellenfelünket" - tette hozzá.

A pozitív koronavírusteszt miatt biztosan kimaradó Szalai Ádám kapcsán elmondta: sosem panaszkodik a hiányzók miatt, most sem teszi ezt, de a csapatkapitányt nehéz lesz pótolni, mert a pályán és a pályán kívül is nagyon fontos a személye. Ugyanakkor ha a csapat jól reagál az angolok elleni csütörtöki 4-0-s vereségre, és ugyanabban a szellemben lépnek pályára a játékosok, mint az Európa-bajnokságon, akkor jó eredményt érhet el vasárnap.

A szövetségi kapitány elárulta, Nagy Ádám és Botka Endre is bevethető a mérkőzésen, de egyelőre sok a kérdőjel a kezdőcsapatot illetően, és a következő éjszaka még azzal fog telni, hogy megtalálja az optimális összetételű együttest. Rossi kiemelte: nemcsak a kezdőjátékosoknak, hanem a cseréknek is tökéletes állapotban kell lenniük, mert fontos szerep hárulhat rájuk vasárnap.

Nikolics Nemanja az angolok elleni összecsapást értékelve elmondta, az első félidőben védekezésben jól teljesített a csapat, de nem úgy kellett volna reagálni az első angol gólra, ahogyan tette az együttes.

"Sok időnk nem volt a hibák átbeszélésére, de igyekszünk a lehető legjobban felkészülni az albánokra. Nagyon fontos meccs vár ránk, de ugyanez igaz az albánokra is, mindkettőnket csak a győzelem tarthat versenyben a csoport második helyének megszerzéséért. Támadásban javulnunk kell, és szervezetten kell védekeznünk. Mindent ki kell adnunk magunkból, szeretnénk jó játékkal három pontot szerezni" - mondta Nikolics.

Az albánok kapitánya, Edoardo Reja is bízik benne, hogy együttese javítani fog, hiszen a csütörtöki játéknapon szerinte "igazságtalan" végeredmény született, amikor is csapata 4-1-re kikapott Lengyelországban. Arról később dönt, hogy a ferencvárosi Myrto Uzunit pályára küldi-e. Hozzátette: bízik a gyors játékosaiban, akik bajba sodorhatják a magyarokat, akiknek a csapategység az erősségük.

"Győzni akarunk, hogy maradjon esélyünk a továbbjutásra" - mondta.

Az elbasani összecsapás - amelyet a holland Danny Desmond vezet majd - 18 órakor kezdődik.

Címlapról ajánljuk
24 milliárdos programot indított a főváros – élhetőbb utcák épülhetnek

24 milliárdos programot indított a főváros – élhetőbb utcák épülhetnek

Az Egészséges utcák program célja a fővárosiak életminőségének javítása, a gyalogos és a kerékpáros közlekedés fejlesztése, a gépjárműforgalom csillapítása, valamint az akadálymentesítés. Balogh Samu, a főpolgármester kabinetfőnöke az InfoRádióban elmondta: szeptemberben derül ki, hogy mely kerületek kaphatnak támogatást. Pokorni Zoltán hegyvidéki polgármester szerint a kezdeményezésnek köszönhetően akár meghétszereződhet a zöldfelületek aránya a XII. kerületben.

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×