eur:
395.25
usd:
367.61
bux:
71282.33
2024. július 3. szerda Kornél, Soma
BARCELONA, SPAIN - JULY 26:  Brenton Rickard of Australia Swim Team talks during the official Team Australia Press Conference at the MPC at Palau Sant Jordi on day seven of the 15th FINA World Championships on July 26, 2013 in Barcelona, Spain. (Photo by Ian MacNicol/Getty Images)
Nyitókép: Ian MacNicol/Getty Images

Száznyolcvan fokos fordulat a NOB-nál Brenton Rickard doppingvádja ügyében

Nem minden részlet ismert egyelőre.

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) visszavonta doppingvádját Brenton Rickard ausztrál úszóval szemben, így az őt is felvonultató ausztrál 4x100 m-es férfiváltó megtarthatja a 2012-es londoni olimpián szerzett bronzérmét.

A már visszavonult, 37 esztendős Rickard rehabilitálásáról hozott döntést a Swimming World magazin ismertette. A NOB 2020 novemberében vádolta meg az ausztrált, hogy tiltott szert, nevezetesen furoszemidet használt, miután újraelemezték a 2012-es ötkarikás játékokon levett doppingmintákat.

Az ügy a nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) elé került, s a tárgyaláson a Swimming World szerint a NOB ejtette a sportoló elleni vádat. Hogy miért, azt egyelőre nem tudni.

Az ausztrál váltó Rickard, James Magnussen, Christian Sprenger, Hayden Stockel, Matt Targett, Tommaso D'Orsonia összeállításban szerepelt, és végzett harmadikként Londonban.

Rickard a 2008-as pekingi olimpián a stafétával, egyéniben pedig 200 méteres mellúszásban ezüstérmes volt, a világbajnokságokon pedig két-két aranyat, ezüstöt és bronzot nyert.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.03. szerda, 18:00
Giró-Szász András
politikai tanácsadó
Jó a hangulat, felfelé vették az irányt a tőzsdék

Jó a hangulat, felfelé vették az irányt a tőzsdék

A hét korábbi részéhez képest tegnap határozott emelkedést láttunk az amerikai piacon, az S&P 500 és a Nasdaq is új csúcsot állított be, részben a Teslának is köszönhetően, hiszen az elektromosautó-gyártó papírjai több mint 10 százalékot emelkedtek, miután a vártnál jobb értékesítési számokat közölt a cég a második negyedévről. Ezek után az ázsiai piacokon is jó hangulat uralkodott annak ellenére, hogy vegyes BMI adatok érkeztek az országból, viszont a globálisan jó hangulat úgy tűnik, hogy Európában is kitart ma, hiszen emelkedés látszik a régió részvénypiacain.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×