eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Az olasz Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, mielőtt sajtótájékoztatón ismerteti a szeptemberi Nemzetek Ligája-találkozó játékoskeretét a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) budapesti székházában 2020. augusztus 24-én. Az előző keretéhez képest 11 új játékost hívott be a szövetségi kapitány.
Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

NB I: Marco Rossi három kiállítást és öt gólt látott Mezőkövesden

Nyertek a hazaiak a Zalaegerszeggel szemben.

A Mezőkövesd házigazdaként 3-2-re legyőzte a Zalaegerszeg csapatát a labdarúgó OTP Bank Liga második fordulójában.

A mérkőzést a helyszínen tekintette meg Marco Rossi, a szeptemberi világbajnoki selejtezőkre készülő magyar válogatott olasz szövetségi kapitánya is.

OTP Bank Liga, 2. forduló

Mezőkövesd Zsóry FC-Zalaegerszeg 3-2 (2-0)

Mezőkövesd, v.: Pillók

gólszerzők: Jurina (15.), Cseri (45+9., tizenegyesből), Besirovic (83.), illetve Koszta (67.), Serafimov (69.)

sárga lap: Drazic (78., 80.), Cseke (86.), illetve Koszta (36.), Kálnoki-Kis (74., 82.)

kiállítva: Drazic (80.), illetve Kálnoki-Kis (82.), Bobál D. (88.)

Mezőkövesd: Antal - Farkas D., Katanec, Pillár, Kocsis G. - Cseke, Madarász (Nagy D., 75.), Chrien (Calcan, 71.), Cseri - Jurina (Drazic, 75.), Besirovic (Karnyicki, 90.)

ZTE FC: Demjén - Serafimov, Kálnoki-Kis, Bobál D., Gergényi - Bedi, Sankovic, Halilovic (Szalay, 62.) - Babati (Ubochioma, 62.), Koszta, Skribek (Spoljaric, 78.)

Az ötödik percben Serafimov a tizenhatoson belül lerántotta Besirovicot, a játékvezető előbb büntetőt ítélt, majd öt perccel később, a videobírós (VAR) visszajátszás megtekintése után megváltoztatta döntését. Az első negyedóra végén Farkas beadása után Jurina fejelt a hálóba, ezzel a borsodiak megszerezték a vezetést. A 32. percben egy szabadrúgás után a zalaiaktól Koszta fejelt a hálóba, de miközben felugrott, könyökkel eltalálta Katanec arcát, ezért a videobírós felvételek visszanézése után nem adták meg a gólt.

Az első félidő hosszabbításának hatodik percében Babati megrúgta Besirovicot a tizenhatoson belül, a játékvezető a VAR segítségével büntetőt adott a hazaiaknak, amit Cseri magabiztosan értékesített. A szünet előtt a ZTE vezetőedzője, Waltner Róbert megkapta a második sárga lapját, ezért a második félidőt a lelátóról kellett végignéznie.

Az 54. percben Babati passzát Koszta lőtte a Mezőkövesd kapujába, ám ezt a gólt sem adták meg, les miatt. A 67. percben már összejött a szépítés a vendégeknek: Skribek beadását Koszta fejelte a hálóba. Két perccel később a tizenhatoson belül Koszta mellkassal lekészítette a labdát Serafimovnak, aki megszerezte az egyenlítő gólt. A hazaiak szerb csatára, a 75. percben beállt Stefan Drazic öt perc alatt két sárga lapot kapott, csapatának a hajrában mégsem kellett emberhátrányban futballoznia, mert a 82. percben a vendégektől Kálnoki-Kis Dávidot kiállították, majd hat perccel később Bobál Dávidnak is el kellett hagynia a pályát. A zalaiak piros lapját követő szabadrúgást Besirovic végezte el, Demjén elsőre védeni tudott, de a labda visszapattant a bosnyák középpályáshoz, aki a hálóba lőtt, ezzel kialakult a végeredmény a közepes színvonalú, de rendkívül eseménydús meccsen.

Címlapról ajánljuk

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×