eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály
LAUSANNE, SWITZERLAND - JANUARY 10: Nikita Philippov of Russia competes in Men’s Individual in Ski Mountaineering during day 1 of the Lausanne 2020 Winter Youth Olympics on January 10, 2020 in Villars-sur-Ollon, Switzerland.  (Photo by David Ramos/Getty Images)
Nyitókép: David Ramos/Getty Images

Új sportág került a téli olimpia programjába

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) kedden jóváhagyta, hogy a síhegymászás szerepeljen az olaszországi Milánóban és Cortina D'Ampezzóban 2026-ban sorra kerülő téli olimpia programjában.

Az új sportágban 48 résztvevő indulhat majd - 24 férfi és 24 nő -, és öt számban hirdetnek győztest, az egyéni viadalok mellett vegyes váltóra is sor kerül. A NOB indoklásként kiemelte: a rendező Olaszországban rendkívül népszerű a sportág, amely a világ több országában, így az Egyesült Államokban és Kanadában is egyre nagyobb figyelmet kap.

A síhegymászás már szerepelt a 2020-as, lausanne-i téli ifjúsági játékok műsorán (nyitóképünk is ekkor készült).

A téli olimpiai programba legutóbb 1998-as, naganói seregszemlére vettek fel új sportágat, akkor a hódeszka mutatkozott be, a síhegymászás pedig a 16. sportág lesz.

Ebben a versenyzők a pályán felváltva haladnak felfelé, illetve lefelé, és a terep nehézségétől függ, hogy használják a síléceiket - sífutás vagy lesiklás közben -, vagy csak a hátukon viszik magukkal.

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×