eur:
394.88
usd:
367.65
bux:
71456
2024. július 2. kedd Ottó
LONDON, ENGLAND - JULY 11: Jordan Pickford of England looks on dejected as Giovanni Di Lorenzo, Gianluigi Donnarumma, Andrea Belotti, and Alessandro Florenzi of Italy celebrate following their teams victory in during the UEFA Euro 2020 Championship Final between Italy and England at Wembley Stadium on July 11, 2021 in London, England. (Photo by Laurence Griffiths/Getty Images)
Nyitókép: Laurence Griffiths/Getty Images

Hivatalos: Donnarumma a Paris Saint-Germain játékosa lett

A vasárnap zárult labdarúgó Európa-bajnokság legjobb játékosának megválasztott olasz kapus, Gianluigi Donnarumma szerdán a Paris Saint-Germain csapatához szerződött.

A francia klub bejelentése szerint a 22 éves játékos szerződése 2026 nyaráig szól.

A nápolyi születésű Donnarumma 2013 óta az AC Milan kapusa volt, a felnőtt csapatban 243 tétmérkőzésen lépett pályára. Idén nyáron azonban lejárt a megállapodása, amelyet nem hosszabbítottak meg a felek, így a PSG ingyen szerezte meg. A válogatottban mindössze 17 évesen mutatkozott be, a részben budapesti rendezésű Európa-bajnokságon a spanyolok elleni elődöntőben és a házigazda angolok elleni fináléban is a tizenegyespárbaj hőse volt, így a torna után megválasztották az egész mezőny legjobb játékosának.

Olasz médiaértesülések szerint a kapus fizetése szezononként 12 millió euró lesz.

Címlapról ajánljuk
A németeket Schöder politikai öngyilkosságára emlékezteti Macron öngólja

A németeket Schöder politikai öngyilkosságára emlékezteti Macron "öngólja"

Aggodalom és megdöbbenés Berlinben az előre hozott francia nemzetgyűlési választások első fordulójának eredményei és a második forduló lehetséges kimenetele miatt. Német kormánypártok vezető politikusai vélekednek úgy, hogy Emmanuel Macron francia államfő a választások kiírásával "öngólt" rúgott, és Németország legfontosabb uniós partnerét politikai elszigetelődés fenyegeti.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.03. szerda, 18:00
Giró-Szász András
politikai tanácsadó
395 alatt a forint

395 alatt a forint

Hétfőn még erősödéssel kezdett a forint, aztán amint romlott a külpiaci hangulat, a forint is visszakanyarodott, kedden pedig a borongós külső környezet mellett újra esni kezdett, így az euróval szembeni jegyzések 396 fölé lendültek. A délelőtti eurózóna inflációs adat nem mozgatta meg a piacokat, délután viszont amellett, hogy Christine Lagarde és Jerome Powell jegybankelnökök is megszólalnak, Amerikából munkaerőpiaci adat is érkezik. Összességében az látszik, ami az előző hetekben: a dollár az euróval szemben az 1,07 körül ingadozik, és az amerikai deviza kilengéseivel a forint is hol erősödik, hol gyengül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×