eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Fucsovics Márton az orosz Andrej Rubljov ellen játszik a wimbledoni teniszbajnokság férfi egyesének nyolcaddöntőjében Londonban 2021. július 5-én. Fucsovics negyeddöntőbe jutott, miután öt játszmában legyőzte Rubljovot.
Nyitókép: MTI/AP/Alberto Pezzali

Fucsovics: egyszer volt Budán kutyavásár

A magyar teniszező elárulta, hogyan készül a Djokovic elleni negyeddöntőre.

"Nagyon akartam ezt a győzelmet, lassan lebontottam Rubljov ellenállását. Nem hiszem, hogy fejben erősödtem a tavaszi mérkőzéseinkhez képest, de ma én voltam jobb passzban. Nagyon nehéz őt megverni bárkinek, átkozottul jó játékos" - mondta Fucsovics Márton, miután bejutott a negyeddöntőbe a wimbledoni teniszbajnokságon. Öt szettben, 6:3, 4:6, 4:6, 6:0, 6:3-ra verte az ötödik helyen kiemelt orosz Andrej Rubljovot.

A magyar éljátékos kifejtette: úgy érezte, ma jobb volt az orosznál és örül, ha ez kívülről is így látszott. A 6:0-ra megnyert negyedik játszmával kapcsolatban azt mondta, egészen irreális eredmény, amiről nem is akar beszélni.

"Egyszer volt Budán kutyavásár" - tette hozzá.

A füves pályával kapcsolatban kifejtette, szeret és tud is ezen a borításon játszani, számított rá, hogy egyszer majd itt is "elsül" a keze.

Magyar teniszező legutóbb Szávay Ágnes révén a 2007-es amerikai nyílt bajnokságon játszhatott negyeddöntőt Grand Slam-tornán, a férfiaknál Gulyás István 1971-ben, Taróczy Balázs pedig 1976-ban és 1981-ben a Roland Garroson jutott egyesben a legjobb nyolc közé.

Fucsovicsra a nyolc között a világelső Novak Djokovic vár majd szerdán: a nyíregyházi játékos ezzel kapcsolatban azt mondta,

próbálja majd a legjobbját nyújtani, és ha ez sikerül, akkor nyerni fog három szettben.

"Valami azért simán közbejöhet, például, hogy ő is a legjobbját nyújtja. Akkor viszont nem tudom, mi lesz" - jegyezte meg tréfásan Fucsovics.

Címlapról ajánljuk

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×