eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 28. szombat Vencel
Háfra Noémi, a magyar (k), valamint Celeste Laura Rotondo (b) és Liaria Dalla Costa, az olasz válogatott játékosai a női kézilabda világbajnoki selejtező mérkőzésen az Érd Arénában 2021. április 16-án.
Nyitókép: Háfra Noémi, a magyar (k), valamint Celeste Laura Rotondo (b) és Liaria Dalla Costa, az olasz válogatott játékosai az Érd Arénában 2021. április 16-án. MTI/Kovács Tamás

Megvan az olimpiára utazó kézilabda-keret

A felkészülés első két hete után Tóvízi Petra és Kovács Anett maradt ki a névsorból.

A szabályoknak megfelelően 14 játékos és egy tartalék kap lehetőséget a tokiói olimpián való szereplésre, ám a Nemzetközi Kézilabda Szövetség friss döntése értelmében közülük bármelyik meccsre bármelyik 14 kézilabdázó benevezhető. További egy kapus és egy mezőnyjátékos szintén a csapattal tarthat Tokióba, ők sérülés esetén cserélhetőek be: Helembai Fanny a negyeddöntőkig, Szikora Melinda bármikor lehetőséget kaphat, amennyiben a benevezett 14 kerettag és 1 fő tartalék állapota nem tenné lehetővé a pályára lépést.

"Természetesen nehéz döntés volt a kerethirdetés, de ezt előre tudtuk, és a játékosok is tisztában voltak vele, hogy nem mindenki utazhat Tokióba. A stáb több tagjával is egyeztettem, és a végső döntés az enyém volt, de konszenzus alakult ki közöttünk. A keret kialakítása az utazók mellett, nem pedig a kimaradók ellen szól. Úgy érzem, jelenleg ez a legjobb csapat, és nagy könnyebbséget jelent, hogy 15 fő közül választhatjuk ki a mérkőzésenként pályára lépő 14 játékost" - mondta Elek Gábor szövetségi kapitány.

A válogatott pénteken tért haza Székelyudvarhelyről, és hétfőn folytatja a felkészülést Siófokon, ahol július 6-án, kedden Montenegró, majd július 9-én és 12-én Brazília ellen lép pályára felkészülési találkozón.

Címlapról ajánljuk
Hajdu János: a TEK megpróbál lépést tartani az informatikai robbanással

Hajdu János: a TEK megpróbál lépést tartani az informatikai robbanással

A terrorelhárítás fejlődését bemutató kiállítás nyílt a Rendőrmúzeumban, az áprilisig megtekinthető tárlat a XX. század elejétől kezdődően bemutatja az összes fontos, Magyarországon történt merényletet, terrorcselekményt – mondta az InfoRádióban a Terrorelhárítási Központ főigazgatója. Hajdu János rendőr altábornagy szerint Európában és a világban is számos helyen nagyra becsülik a TEK tevékenységét, és arról is beszélt, milyen új kihívásokkal kell szembenéznie a jövőben a központnak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×