eur:
395.56
usd:
369.25
bux:
70647.04
2024. június 26. szerda János, Pál
Moszkva, 2018. július 15.A francia válogatott tagjai ünnepelnek a világbajnoki trófeával az oroszországi labdarúgó-világbajnokság Franciaország - Horvátország döntő mérkőzése után a moszkvai Luzsnyiki Stadionban 2018. július 15-én. Franciaország 4-2-re győzött.  (MTI/EPA/Abedin Taherkenareh)
Nyitókép: Abedin Taherkenareh

Francia gigasztárok költöznek a Velencei-tóhoz

Gárdonyban lesz a világbajnok francia labdarúgó-válogatott bázisa a június 11-én kezdődő, részben budapesti rendezésű Európa-bajnokság ideje alatt.

A Gárdonyi VSC honlapjának pénteki híradása szerint a magyarokkal azonos csoportban szereplő franciák a Vital Hotel Nautisban laknak majd, edzéseiket pedig az Agárdi Parkerdő Sport- és Szabadidőközpontban tartják. Ugyanezt a két létesítményt választotta a közelmúltban a német U21-es válogatott a magyar-szlovén közös rendezésű korosztályos Európa-bajnokság csoportkörének idejére.

A helyszíni bejárásokon részt vett a nemzetközi és a magyar labdarúgó-szövetség delegációja, valamint a francia válogatott vezetése. Utóbbi az impozáns környezet és a nagyszerű infrastrukturális feltételek miatt döntött végül Gárdony mellett.

A világbajnoki címvédőnek a tervek szerint lesz nyílt edzése is a Fejér megyei településen.

A részben budapesti rendezésű Európa-bajnokság F csoportjában a franciák június 15-én Münchenben a németekkel, 19-én a Puskás Arénában a magyarokkal, 23-án pedig szintén Budapesten a címvédő portugálokkal találkoznak.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.26. szerda, 18:00
Szalai Máté
Közel-Kelet-szakértő, az olaszországi Ca’Foscari Egyetem kutatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×