eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Nyitókép: Instagram/fucsovicsmarci

Fucsovicsnak összejöhet a Federer elleni meccs

A hazai pályán szabadkártyával szereplő Dominic Stephan Stricker lesz Fucsovics Márton nyolcaddöntős ellenfele a 481 ezer euró (170 millió forint) összdíjazású genfi salakpályás férfi tenisztornán.

A 19 éves svájci kedden az első fordulóban nagy meglepetésre két szettben verte a 2014-ben US Open-bajnok horvát Marin Cilicet.

Korábban Fucsovics (44.) két szoros szettben bizonyult jobbnak a svájci Henri Laaksonennél (150.). Amennyiben a magyar játékos a nyolcaddöntőt is sikerrel veszi, úgy a negyeddöntőben az első helyen kiemelt svájci Roger Federerrel (8.) találkozhat, aki erőnyerőként a második fordulóban kezd Genfben, ellenfele a spanyol Pablo Andujar (35.) lesz.

Eredmények, 1. forduló (a 16 közé jutásért):

Stricker (svájci)-Cilic (horvát) 7:6 (7-5), 6:1

Cecchinato (olasz)-Travaglia (olasz) 6:3, 3:0-nál Travaglia feladta

López (spanyol)-Altmaier (német) 7:6 (8-6), 6:4

Ivaska (fehérorosz)-Verdasco (spanyol) 7:6 (7-5), 6:4

Cuevas (uruguayi)-Opelka (amerikai) 7:6 (7-5), 6:2

Fucsovics Márton-Henri Laaksonen (svájci) 7:5, 7:5

Fucsovics nagy küzdelem után jutott a 16 közé

A svájci Henri Laaksonen elleni mérkőzés a világranglistán 44. Fucsovics elbukott szervajátékával kezdődött, de a magyar játékos nullára megnyert gémmel azonnal visszabrékelt. Ezt követően újabb adogatójátékot vett el a selejtezőből főtáblára került hazai ellenfelétől (150.), amellyel 4:1-re meglépett. A folytatás azonban nem alakult ilyen simán: Laaksonen is hozta a második bréket, és 4:4-nél utolérte magyar ellenfelét. Fucsovics visszaszerezte a vezetést - szervagémjében pontot sem engedélyezett svájci riválisának -, majd játszmát érő bréklabdához is jutott, amelyet azonban nem tudott kihasználni. Nem úgy, mint 6:5-ös előnyénél a következő brék- és játszmalabdáját.

A második szett elején mindketten hozták saját szervagémjüket, majd Fucsovics 3:2-es vezetése után sorozatban négy brék követett. Laaksonen egyenlítését követően a végjátéknak ezúttal is 5:5-ről vágtak neki a felek, és nagy küzdelem végén ismét a magyar bizonyult jobbnak, aki újabb bréklabdával zárta le a mérkőzést, amely 1 óra 50 percig tartott.

Címlapról ajánljuk

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×