eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Visszahelyezték az olimpiai játékok szimbólumát, az ötkarikát felújítás után eredeti helyére a Tokiói-öbölben fekvő Odaiba mesterséges szigeten 2020. december 1-jén. A tervek szerint 2021. július 23. és augusztus 8. között rendezik meg a koronavírus-járvány miatt elhalasztott tokiói nyári olimpiát. Az Odaiba Marine Park ad otthont az ötkarikás játékok nyíltvízi úszóversenyeinek és a triatlon versenyszámoknak.
Nyitókép: MTI/EPA

Gond az olimpia előtt, több japán város visszakozik

Mégsem látják szívesen a külföldieket.

Több tucatnyi japán város hátrált ki a Host Town elnevezésű programból, amelynek keretében külföldi sportolói küldöttségeket fogadtak és láttak volna vendégül a tokiói nyári olimpia és paralimpia előtt.

A visszakozást a koronavírus-járvány jelentette változatlan veszéllyel indokolták. A szigetországi sajtó kormánykörökre hivatkozva jelentette, hogy harminc és negyven közé tehető azon települések száma, amelyek elálltak az edzőtáboroktól és kulturális cseréktől.

A Tokióval szomszédos Csiba prefektúra illetékesei már áprilisban tudatták az Egyesült Államok atlétikai szövetségével, hogy az oda tervezett edzőtábort lemondják az amerikai sportolók biztonsága érdekében. Hasonlóképpen visszaléptek a házigazdák a vendéglátástól a britek kerekesszékes kosárlabdacsapatának és az orosz vívóknak az esetében is. Mindezzel párhuzamosan több külföldi delegáció maga döntött úgy, hogy nem él az ötkarikás játékok előtti japán vendégeskedés lehetőségével.

A Kyodo japán hírügynökség adatai szerint a vendéglátói program keretében 528 japán közösség, szervezet 184 ország és régió sportolóinak fogadására vállalkozott.

Címlapról ajánljuk

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×