eur:
394.82
usd:
367.46
bux:
71456
2024. július 3. szerda Kornél, Soma
Ronald Koeman, a spanyol első osztályú labdarúgó-bajnokságban játszó FC Barcelona új, holland vezetőedzője a hivatalos bemutatásán Barcelonában 2020. augusztus 19-én. A csapat öt nappal korábban 8-2-es vereséget szenvedett a Bayern Münchentől a labdarúgó Bajnokok Ligájának negyeddöntőjében.
Nyitókép: MTI/EPA/EFE/Alejandro Garcia

A Barcelonánál szinte már lemondtak a bajnoki címről

Az FC Barcelona a kedd esti bajnoki mérkőzésen – noha 2–0-ra és 3–2-re is vezetett – csak döntetlent ért el a Levante otthonában. A 3–3-as eredmény okozta pontvesztés után a Marca szerint búcsút inthetnek a katalánok a bajnoki álmoknak.

Ronald Koeman edző elkeseredetten nyilatkozott: „Az edzők munkáját mindig megkérdőjelezik. De megértem, hogy a második félidő után vannak kérdések. Csalódottak vagyunk. Tovább kell lépnünk és fel kell készülnünk a következő szezonra. Edzőként mindig te vagy a felelős. Félidőben arról beszéltünk, hogy javítsunk a védekezésen, és ne csökkenjen az intenzitásunk. Bizakodtunk, hiszen 2-0-ra vezettünk. Nem számítottunk arra, hogy döntetlen lesz onnan a vége. Az volt a célunk, hogy megnyerjük mind a három mérkőzést, és reméljük, hogy a többiek pontokat veszítenek. De most nehéz. A mérkőzések 90 percig tartanak, a második félidőben pedig sokat veszítettünk. A Levante feljavult, de elsősorban mi nem védekeztünk jól. Nagyon kiábrándító. Lehetetlen megérteni, mi történt. Nehéz megmagyarázni.”

Sergio Busquets, a Barcelona egyik legtapasztaltabb játékosa is letörten nyilatkozott: „Nem maradt sok esélyünk a bajnoki címre”

A matematikailag még bajnokesélyes négy csapat közül a Barcelona játszott először a 36. fordulóban, de nem tudott az élre ugrani, nem tudta megelőzni az Atléticót. A Sevilla és a listavezető is ma játszik, előbbi 19 órától fogadja a Valenciát, Simeone csapata pedig este tízkor kezd a Wanda Metropolitanóban a Real Sociedad ellen. A Real Madrid csütörtökön, Granadában zárja a fordulót.

A mostani állás szerint

  • az Atléticónak 77,
  • a Barcelonának 76,
  • a Real Madridnak 75,
  • a Sevillának 71

pontja van.

Ha szerdán nyer az Atlético, a Barcelona csak akkor lehet bajnok, ha Simeone csapata egyiket sem nyeri meg az akkor még hátralévő kettőből.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.03. szerda, 18:00
Giró-Szász András
politikai tanácsadó
Brüsszelnek egy nagy haditerve van, de azonnal jött rá egy vétó

Brüsszelnek egy nagy haditerve van, de azonnal jött rá egy vétó

Az Ukrajnában dúló háború nyomán az Európai Unió kénytelen szembenézni a tagállami hadseregek kapacitáshiányával, ami akadályozza a Kijevnek nyújtott segítséget. Az EU ezért felgyorsította a védelmi ipar megerősítésére irányuló kezdeményezéseit, melyek középpontjában a közös fegyverbeszerzések és a magántőke bevonása áll. A finanszírozást illetően szakértők egy közös uniós kötvénykibocsátást javasolnak, ám Németország azonnal megvétózta a tervet az uniós csúcson. Azonban az Európai Bizottság nem tett le az újabb közös adósságfelvételről és Berlin sem tűnik meggyőzhetetlennek.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×