eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 7. vasárnap Apollónia
München, 2016. május 3.Xabi Alonso, a német Bayern München játékosa, miután gólt rúgott a spanyol Atlético Madrid ellen a labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntőjének visszavágó mérkőzésén Münchenben 2016. május 3-án. (MTI/EPA/Peter Kneffel)
Nyitókép: Peter Kneffel

A nyártól Xabi Alonso veheti át a Mönchengladbach irányítását

Legalábbis a Bild és a Sport Bild német lapok információja szerint.

A következő szezontól Xabi Alonso irányítja majd vezetőedzőként a Borussia Mönchengladbach labdarúgócsapatát - írták a lapok. A Mönchengladbach nem kommentálta a hétfői híreket, Markus Aretz klubszóvivő annyit mondott mindössze: amint ezzel kapcsolatos hírt akarnak közölni, majd tájékoztatják a sajtót.

A Bundesliga tabelláján tizedik együttes szakmai munkájának irányítója, Marco Rose a szezon végén távozik, hogy elfoglalja a Borussia Dortmund kispadját.

Xabi Alonso játékoskarrierje során a spanyolokkal világ- és kétszeres Európa-bajnok volt, 2004-től 2017-es visszavonulásáig olyan nagy klubokban játszott, mint a Liverpool, a Real Madrid és a Bayern München. Az angol és a spanyol csapattal Bajnokok Ligáját is nyert, a németeknél háromszoros bajnoknak vallhatja magát. Visszavonulását követően edzői tanfolyamot végzett, majd 2018-ban a Real Madrid utánpótlásában vállalt munkát, 2019 óta pedig nevelőegyesületénél, a Real Sociedadnál irányítja a második csapatot, amellyel jelenleg harmadosztályú csoportjának első helyén áll.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
Szinte középkori állapotok uralkodnak a világ egyik legzártabb régiójában, mégis a globális versenyfutás fontos része lett

Szinte középkori állapotok uralkodnak a világ egyik legzártabb régiójában, mégis a globális versenyfutás fontos része lett

A 21. században a fokozódó globális versenyfutás miatt a hegemón szerepre törő hatalmak figyelmébe kerülnek olyan térségek is, amelyeket korábban szinte teljesen elfelejtett a világ. Ezek közé tartozik az Afganisztánhoz tartozó rendkívül szegény Wakhan-folyosó is, ahol szinte középkori állapotok uralkodnak. A völgy egyszerre több okból is a döntéshozók figyelmének középpontjába került, ráadásul egyszerre több ország is növelte az aktivitását. A növekvő érdeklődés vélhetően a jövőben sem fog alább hagyni, mivel túl sok potenciál rejtőzik az elszigetelt területben.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×