eur:
393.07
usd:
363.54
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
A szerb Novak Djokovic az orosz Aszlan Karacev gratulációját fogadja, miután győzött ellene az ausztrál nemzetközi teniszbajnokság férfi egyesének elődöntőjében Melbourne-ben 2021. február 18-án.
Nyitókép: MTI/AAP/Dave Hunt

Kilencedszer döntős Melbourne-ben Djokovic

Véget ért Aszlan Karacev nagy menetelése, a világelső 6:3, 6:4, 6:2-ra nyert.

A férfiaknál elsőként a világelső és címvédő szerb Novak Djokovic jutott be a döntőbe az ausztrál nyílt teniszbajnokságon, miután három szettben jobbnak bizonyult a selejtezőből indult orosz Aszlan Karacevnél.

A két játékos a korábbi napok szigorítása után ismét nézők előtt léphetett pályára a Melbourne Parkban.

Az Australian Open nyolcszoros bajnoka végig irányított, a pályafutása első Grand Slam-tornáján szereplő rivális - bár nem volt megilletődött - nem tudta vele tartani a lépést. A találkozó nagyon egyoldalúan indult, a szerb 6:3, 5:1-re vezetett, s bár innen még Karacev szépített, a háromszettes vereséget nem tudta elkerülni. A mérkőzés 1 óra 55 percig tartott.

A pályafutása 18. GS-győzelmére hajtó Djokovic az orosz Danyiil Medvegyev és a görög Sztefanosz Cicipasz pénteki párharcának továbbjutójával találkozik majd a vasárnapi fináléban, míg Karacev azzal vigasztalódhat, hogy parádés menetelésének köszönhetően a 114.-ről várhatóan a 42. helyre jön fel a világranglistán.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×