eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Fucsovics Márton örül, miután 7:5, 6:1, 4:6, 2:6, 7:6 arányban győzött a svájci Stan Wawrinka ellen az ausztrál nemzetközi teniszbajnokság férfi egyesének második fordulójában Melbourne-ben 2021. február 10-én.
Nyitókép: Jason O'Brien

Fucsovics Márton kalandjai Melbourne-től Budapestig

Hazaért az Ausztrál Openről a magyar teniszező, és úgy értékelt, mindent kijátszott magából.

Kalandos úton, de hétfőn hazaért Ausztráliából Fucsovics Márton. Az ausztrál nyílt teniszbajnokságon a harmadik fordulóig jutott, majd jött az újabb feladat: kijutni az épp lezárás alatt lévő Melbourne-ből. Az eredeti járatát szombaton törölték, a gép utasok nélkül indult vissza Dubajba, de végül hétfő délben mégis eljutott Budapestre.

Fucsovics újabb bravúros Grand Slam-szereplést tudott le Melbourne-ben, menet közben legyőzte a háromszoros Grand Slam-győztes Stan Wawrinkát, méghozzá úgy, hogy a döntő tie breakben három meccslabdát hárított.

"A teljesítményem és az eredményességem szempontjából ez a három forduló azért egy visszajelzés arról, hogy hol tartok, hogy a felkészülésem hogy sikerült, és hogy mi az, amin még dolgoznunk kell. Nincs hiányérzetem a versennyel kapcsolatban, úgy érzem mindent kijátszottam magamból. Az első ponttól az utolsóig harcoltam, összességében pozitív élményekkel térek haza. A téli pihenő, illetve a tavalyi féléves kényszerszünet után jól esett újra úton lenni, hiányzott a versenyzés. Mindent egybevéve továbbra is az AusOpen marad az egyik kedvenc tornám" – mondta a magyar teniszező a molcsapat.hu-nak.

Két ötszettes mérkőzést vívott az első két fordulóban, a harmadik fordulóban így is Milos Raonic az első két szettet még szorossá tudta tenni, ám a fáradtság és a sérülés végül legyőzte.

"Raonic ellen nehéz a jó taktikát megtalálni, rövid labdamenetek vannak, amivel felörli az ellenfeleit, és ezt fejben sokáig kell bírni, nem mellesleg a szerdai mérkőzés után a csípőm is rendesen beállt. A játékfelfogásom és a taktikám szerintem rendben volt, így inkább az számított volna, hogy fitt legyek" – mondta.

Korábban kétszer játszott már Raoniccsal, mindkétszer füvön, ahol simán legyőzte.

"Valahol a harmadik játszma közepétől viszont kezdtem érezni a fáradtságot, kisebb sérüléseket és izomfájdalmat. Raonictól ezzel együtt nem szégyen kikapni. Megyünk tovább a csapatommal, a tapasztalatokat felhasználva készülünk a következő versenyre" – mondta határozottan Marci.

A Raonic elleni meccs előtt visszalépett a párostól, ahol Balázs Attila oldalán állt volna rajthoz, ezzel is segítve a regenerálódást, illetve a felkészülést a másnapi meccsre. "Nehéz döntés volt, persze, de visszatekintve sem tennék másképp" – ismerte el Fucsovics Márton.

Most nem sok pihenés jut, mert sűrű a versenynaptár. "Pár nap pihenés, aztán edzés, egyelőre március végéig van ATP-versenynaptár. Ezek közül az első Rotterdam, majd Doha, Dubai és Miami szerepel benne. A tervek szerint ezeken a versenyeken indulok. Rotterdamba alig két héten belül már utazom is, itt a jelenlegi állás szerint selejtezőt kell játszanom. Sok top játékos nevezett, nagyon erős lesz a mezőny" – zárta a gondolatait Marci.

Újra itthon ! Miközben Melbourneben lokálisan mindent bezártak, és a verseny is üres lelátók mellett zajlik tovább az...

Közzétette: Fucsovics Marci2021. február 16., kedd

Címlapról ajánljuk

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×