eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 7. vasárnap Apollónia
Cseh László és Szabó Szebasztián a férfi 50 méteres pillangóúszás előfutama után a 18. vizes világbajnokságon a dél-koreai Kvangdzsuban 2019. július 21-én.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Cseh László a vakbélműtét után már csak Tokióra fókuszál

Felépülése után csak a tokiói olimpiára összpontosítana Cseh László. A kétszeres nagymedencés világbajnok úszónak múlt hétfőn vakbélműtétje volt, már jobban érzi magát, de a márciusi országos bajnokságra biztosan nem marad elég ideje felkészülni, azt a viadalt és a májusi Eb-t is várhatóan edzésből teljesíti majd.

"Már január elején arról beszéltünk edzőmmel, Plagányi Zsolttal, hogy az ob-ra semmiképpen nem érdemes külön készülnünk, sőt, a budapesti Eb-re sem érdemes csúcsformát időzíteni. A fő verseny az olimpia, mindent ennek rendelünk alá" – fejtette ki az InfoRádió Vegyesúszás című műsorában Cseh László.

Hozzátette, hogy a mostani kéthetes kényszerű kihagyás után többször már nem szabad leállnia az edzésekkel, és a májusi kontinenstornának is csak edzésből, könnyítés nélkül vágna neki.

"Nem tudom, mennyit tudnak megvalósítani a szervezők a tervekből, lehet, hogy nézők sem lehetnek.

Azért ha megtartják, akkor valószínűleg elindulok az Európa-bajnokságon"

– jelezte.

A hatszoros olimpiai érmes konkrét versenyszámokban most nem gondolkodik.

"Ha rendesen tudom csinálni az edzéseket, akkor annak elégnek kell lennie Tokióra. Még mindig jobb volt most túlesni a vakbélgyulladáson, mint ha ez egy hónappal az utazás előtt történik" – mondta Cseh László.

Ami a koronavírus elleni oltást illeti, elfogadná a vakcinát, már csak az idősebb rokonai védelmében is, illetve azért, hogy ne essen ki újabb időszak a felkészüléséből egy esetleges fertőzés miatt.

"Bármi történik, feladni nem szabad. Volt olyan olimpiám is, amikor 2-3 héttel előtte egy lábtörés miatt úgy csavaroztak össze az orvosok, így ha mégis kiesik valakinek a koronavírus miatt egy négyhetes időszak, az nagy hátrány, de még így sem biztos, hogy tönkretenné a teljes felkészülést" – jelentette ki a BVSC klasszisa, aki a jövő héten - ha könnyített edzésekkel is, de - munkába állhat.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×