eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály

Elhunyt Bob Brett

A legendás ausztrál edző olyan teniszezőkkel dolgozott karrierje során, mint Boris Becker, Mats Wilander vagy Goran Ivanisevic.

Hatvanhét évesen elhunyt Bob Brett. A férfi versenyeket szervező ATP beszámolója szerint a sportágban 46 évig tevékenykedő szakember halálát rákos megbetegedés okozta.

Brett tavaly elnyerte a Tim Gulliksonról elnevezett díjat, amelyet azok az edzők kaphatnak meg, akik karrierjük során a játékosoknak és a trénereknek is példát mutattak, inspirálták őket a játék fejlődése érdekében.

A legnagyobb sikereit edzőként Boris Beckerrel érte el. A felkészítéséért 1987 novembere és 1991 februárja között felelt, ebben az időszakban a német teniszező 18 tornán diadalmaskodott, az 1989-es pedig pályafutása legjobb éve volt egy wimbledoni és egy US Open-sikerrel. Közös munkájuk legvégén Becker az Australian Openen is diadalmaskodott, majd világelső lett.

Nem sokkal később már Goran Ivanisevicet edzette az ausztrál tréner, az 1995-ös idény végéig kilenc tornán diadalmaskodott vele a horvát, Wimbledonban pedig kétszer is - 1992-ben Andre Agassi, 1994-ben pedig Pete Samprasszel szemben - csak a döntőben bukott el. Ivanisevic 2001-ben, amikor Patrick Rafter legyőzésével végül győzni tudott az All England Tennis Clubban, páholyába ültette Brettet a fináléban.

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×