eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály
Az ASO által közreadott képen az X-Raid Mini JCW Team versenyzője, a spanyol Carlos Sainz honfitárs navigátora, Lucas Cruz társaságában vezeti Minijét a szaúd-arábiai Dakar-rali első, Dzsidda és Bisha közötti 277 kilométeres szakaszán 2021. január 3-án.
Nyitókép: MTI/EPA/ASO/DPPI Media/Florent Gooden

Dakar-rali: egy régi motoros állt az élre az autósoknál

A címvédő Carlos Sainz nyerte meg a Szaúd-Arábiában zajló Dakar-rali első szakaszát.

A szombati, 11 kilométeres prológ után vasárnap a Dzsidda és Bisha közötti 623 kilométer várt a mezőnyre, amiből 277 kilométer volt a mért etap.

A háromszoros Dakar-győztes spanyol pilóta közel fél perccel volt jobb a 13-szoros bajnok francia Stéphane Peterhanselnél, és több mint három perccel a harmadik cseh Martin Prokopnál.

A viadal honlapja szerint a Szalay Balázs, Bunkoczi László páros még nem ért célba.

A mezőny 13 szakaszon 7658 kilométert tesz meg a január 15-i dzsiddai befutóig.

A Dakar-ralit 1979-ben rendezték meg először, Párizs és a névadó szenegáli főváros között, utána viszont Európán és Afrikán kívül is több ország otthont adott a versenynek, nem egyszer volt már Dél-Amerika a helyszín, a tavalyi viadalt pedig a mostani házigazda, Szaúd-Arábia bonyolította le.

Eredmények, 1. szakasz, Dzsidda-Bisha, 623 km (277 km gyorsasági)

autósok

1. Carlos Sainz, Lucas Cruz (spanyol, Mini) 3:05:56 óra

2. Stéphane Peterhansel, Edouard Boulanger (francia, Mini) 25 másodperc hátrány

3. Martin Prokop, Viktor Chytka (cseh, Ford) 3:18 perc hátrány

Az összetett állása

1. Sainz, Cruz 3:12:20 óra

2. Peterhansel, Boulanger 8 másodperc hátrány

3. Prokop, Chytka 2:59

motorosok

1. Toby Price (ausztrál, KTM) 3:18:26 óra

2. Kevin Benavides (argentin, Honda) 31 másodperc hátrány

3. Matthias Walkner (osztrák, KTM) 32 mp h.

Az összetett állása

1. Price 3:43:58 óra

2. Benavides 23 mp h.

3. Walkner 1:12 perc h.

Hétfőn a Bisha és Vadi ad-Davaszir közötti 457 kilométer vár a versenyzőkre, a mért szakasz 228 kilométer lesz.

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×