eur:
395.4
usd:
368.55
bux:
71841.69
2024. július 2. kedd Ottó
Tomori Zsuzsanna (j), valamint a horvát Paula Posavec (b) és Katarina Jezic a női kézilabda Európa-bajnokság C csoportjának első fordulójában játszott Magyarország - Horvátország mérkőzésen a dániai Koldingban 2020. december 4-én.
Nyitókép: Tomori Zsuzsanna (j) a női kézilabda Európa-bajnokságon játszott Magyarország - Horvátország mérkőzésen a dániai Koldingban 2020. december 4-én. MTI/Ritzau/EPA/Bo Amstrup

Megszólalt a magyar válogatott durva veresége után a szövetségi kapitány

A magyar női kézilabda-válogatott 24-22-re kikapott Horvátország csapatától a dániai Európa-bajnokság csoportkörének első fordulójában, pénteken Koldingban.

A magyarok vasárnap 16 órától Szerbiával, kedden 20.30-tól pedig a világbajnok Hollandiával találkoznak a C csoportban. A középdöntőbe az első három helyezett jut. A torna első négy helyezettje kijut a jövő decemberi, spanyolországi világbajnokságra, amelynek a házigazdák, valamint a címvédő hollandok biztosan résztvevői lesznek.

Eredmény, csoportkör, 1. forduló, C csoport:

Horvátország-Magyarország 24-22 (12-12)

Kolding, v.: Mitrovic, Kazanegra (montenegróiak)

lövések/gólok: 40/24, illetve 38/22

gólok hétméteresből: 3/2, illetve 6/6

kiállítások: 6, illetve 12 perc

Magyarország:

Bíró - Schatzl 2, Háfra 1, Kovacsics 1, Tóvizi 1, Tomori 2, Lukács 2, cserék: Klujber 9, Helembai, Márton 2, Csiszár-Szekeres, Szöllősi-Zácsik 2, Lakatos, Szikora, Faluvégi, szövetségi kapitány: Danyi Gábor, Elek Gábor

A horvátok a - Bajnokok Ligájában országukat egyedüliként képviselő - Podravka Koprivnica hat játékosára koronavírusos megbetegedés miatt nem számíthattak, Ivana Kapitanovic és Ivana Dezic pedig sérülés miatt nem tagja a keretnek.

Tomori Zsuzsanna vezérletével jól kezdett a magyar csapat, amely 12 perc alatt hatszor volt eredményes. A Siófok tapasztalt játékosának minden találathoz köze volt gólszerzőként vagy előkészítőként.

A horvátok jól tartották magukat, egyre hatékonyabban védekeztek, és amikor negyven másodpercig kettős emberelőnyben játszottak, sikerült egyenlíteniük (6-6).

A magyarok 6-4-es vezetésük után megtorpantak, a védekezésük pontatlan volt, támadásban pedig jó néhányszor eladták a labdát és számos lövést elrontottak, így a következő 12 percben csak egy gólra voltak képesek (7-9). A szakmai stáb csak 16 másodperccel az első félidő vége előtt kért időt, a játékosok ennek ellenére kikecmeregtek a gödörből, és a szünetben döntetlen volt az állás (12-12).

A második felvonást a horvátok jó védekezéssel, a magyarok elképzelés nélküli támadásokkal és rossz lövésekkel kezdték. Előbb felváltva, majd kettesével születtek a gólok, és az 53. percben, amikor ismét két találat volt a horvát válogatott előnye, Elek Gábor és Danyi Gábor ismét időt kért. Ez sem segített az együttesen, amely több mint 11 percig nem talált a hálóba, ebben az időszakban a horvátok egy 5-0-s sorozattal eldöntötték a meccset.

A horvátok legeredményesebb játékosa Camila Micijevic volt, aki tíz lövésből négy gólt szerzett. Az Alba Fehérvár kapusa, Tea Pijevic tíz lövést védett, a Siófok beállója, Katarina Jezic - aki a válogatott csapatkapitányi tisztségét is betölti - háromszor volt eredményes.

A magyar kapusok közül Bíró Blanka három, Szikora Melinda öt védéssel zárt.

A két csapat 28. egymás elleni mérkőzésén 17 magyar győzelem és egy döntetlen mellett a tizedik horvát siker született.

"Óriási csalódás számunkra a találkozó. Mélyen tudásunk alatt, szinte hit nélkül játszottunk, emellett dekoncentráltak is voltunk.

Rengeteg technikai hibánk volt, valamint a horvátok nyitott védekezése ellen is szenvedtünk. Amikor sikerült helyzetig eljutnunk, akkor olyan játékosaink is hibáztak, akik egyébként ilyen esetekben nem, vagy csak nagyon ritkán szoktak. A legnagyobb csalódás számunkra az, hogy az eddig elvégzett munka és a lányok mutatott hozzáállása alapján egyáltalán nem számítottunk ilyen forgatókönyvre" - idézte a magyar szövetség honlapja Danyi Gábort, a magyar válogatott szövetségi kapitányát.

A C csoport másik mérkőzését, a Hollandia-Szerbia találkozót 20.30-tól rendezték volna, ám egy nappal elhalasztották, mert két szerb játékos megfertőződött a koronavírussal.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.02. kedd, 18:00
Yann Caspar
a Matthias Corvinus Collegium Európai Tanulmányok Műhelyének kutatója
Az összes ellene zajló eljárást megúszhatja Donald Trump – Joe Bidenék nagyon kiborultak

Az összes ellene zajló eljárást megúszhatja Donald Trump – Joe Bidenék nagyon kiborultak

Az Egyesült Államok Legfelsőbb Bírósága hétfőn nyilvánosságra hozott döntésében úgy határozott Donald Trump ügyében, hogy az amerikai elnök tevékenységeinek "magját" abszolút immunitás, hivatalos cselekedeteit pedig vélelmezett mentelmi jog védi. A történelmi határozatot, amely értelmében tovább húzódik Trump büntetőjogi felelősségre vonása, a republikánusok kitörő örömmel üdvözölték, míg Joe Biden amerikai elnök és demokrata párttársai élesen kritizálták.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×