eur:
393.15
usd:
363.62
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Szalai Attila (j, elöl) és a török Cenk Tosun (k) a labdarúgó Nemzetek Ligája B divíziójában játszott Magyarország - Törökország mérkőzésen a Puskás Arénában 2020. november 18-án.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

"Felkerültünk a kemény srácok közé" - értékelések a Nemzetek Ligája-csoportgyőzelem után

A születésnapos Dibusz Dénes szerint olyan eredményeket ért el most a magyar labdarúgó-válogatott, amilyenre nem sokan számítottak, a hamarosan babázó Sigér Dávid a cserejátékosokat dicsérte, Varga Kevin pedig "picit reméli", török klubcsapatában vele örülnek majd - épp Törökország legyőzésének. Gera Zoltánnak "áldás", hogy ezt kényszerkapitányként átélhette.

Erősen tartalékos felállásban, Törökország 2-0-s legyőzésével Nemzetek Ligája-csoportja élén zárt - Oroszország, Szerbia és Törökország előtt -, így feljutott az A-divízióba a magyar labdarúgó-válogatott szerda este a Puskás Arénában, egy lépéssel közelebb kerülve a 2022-es világbajnoksághoz.

Dibusz Dénes, a magyar válogatott most védő tartalékkapusa - a minap volt 30 esztendős - úgy érzi, az előző szűk egy hétben Izland legyőzésével, majd a Szerbia elleni döntetlennel olyan eredményt értek el, amire kevesen számítottak.

"Tisztes helytállásban és folyamatos fejlődésben reménykedtünk, de a Törökország elleni idegenbeli győzelem megadta az alaphangot, most pedig ahogy elhatároztuk, győztünk is az utolsó mérkőzésen" - mondta a közvetítő M4 Sport televíziónak.

A második félidőben már tudták, Szerbia veri Oroszországot (5-0 lett a vége),

nem volt magyar győzelmi kényszer a csoportelsőségért, így kivárásra játszhattak a törökök ellen,

és ki is nyílt a terület, és lett két magyar gól is ebből.

Már most a fejében jár, hogy mivel Magyarország Eb-rendező ország, milyen lesz az új Puskás szurkolókkal tele.

"Már csak azon kell szurkolni, hogy a járványhelyzet úgy alakuljon..." - mondta még.

A szintén ferencvárosi Sigér Dávid lőtte az első magyar gólt.

"Annyira nem hagyhatom ott a csatársort, jókor voltam jó helyen" - idézte fel a találata előtti szituációt. "A sok munka meghozta az eredményt e gól formájában is."

Sigér Dávid szerint a második félidei játékból lehet építeni, és a kispadról beállók rengeteget tettek hozzá a játékhoz.

Gólörömében a meze alá tette a labdát, hisz párjával gyermeket várnak, a baba a napokban születik, neki ajánlja a találatot.

A második gól szerzője, Varga Kevin így látta.

"Azt vártam, minél hamarabb odaérjek a kapuhoz, még rosszul is toltam meg a labdát. A gólörömre már nem volt erőm"

- emlékezett vissza hatalmas sprintjére a kevéssel korábban kapufát is lövő cserejátékos.

Varga Kevin játékát Marco Rossi szövetségi kapitány szerint "öröm nézni" a török bajnokságban, ő maga is jó helyen érzi magát, de a válogatottnál is sokat tud fejlődni - mondta. Reméli, Törökországban "egy picit" örülni fognak a mostani sikerének.

Nagy Ádám örült, hogy vége lett a mérkőzésnek 95 perc után, az elmúlt héten mind a három mérkőzést szinte végig játszotta.

"Hogy őszinte legyek,

a mostani csoportelsőség jobban eljut az agyamig, mint a kijutás az Eb-re.

Visszafelé a repülőgépen Bristolba lesz időm emésztgetni a dolgot. Azt hiszem, felkerültünk a komoly ligába a kemény srácokhoz úgy, hogy folyamatosan estek ki a játékosok; mégis ezek után is egy olyan produktumot tudtunk lerakni a pályára, hogy látható volt, mennyire együtt tudunk dolgozni, egymásért is. Természetesen ha megvannak az extrát nyújtó játékosok, annál jobb, de nélkülük sincs pánik és baj" - utalt Gulácsi Péter, Willi Orbán, Szoboszlai Dominik és Szalai Ádám mostani hiányára a középpályás.

Gera Zoltán beugró kapitány Szerbia ellen már debütált - döntetlennel -, most győzött is.

"Marco Rossi cserélt, ő küldte be Varga Kevint" - árulta el az ismét jól sikerült cserékről a kényszerkapitány, aki szerényen úgy fogalmazott, "edző nélkül" is annyira akarnak játszani, nyerni a játékosok, hogy azt nagyon jó látni.

Az elmúlt két mérkőzésből sokat tanult,

Marco Rossi pedig előre nagyon profin leszervezett mindent, felkészített minden egyes játékost.

"Én semmit nem tettem, csak helyettesítettem a főnököt, áldás, hogy itt lehettem" - ecsetelte.

A csoport végeredménye:

1. MAGYARORSZÁG 6 3 2 1 7-4 11 pont

2. Oroszország 6 2 2 2 9-12 8

3. Szerbia 6 1 3 2 9-7 6

4. Törökország 6 1 3 2 6-8 6

Azonos pontszám esetén az egymás elleni eredmény rangsorol.

Korábbi eredmények:

1. forduló (szeptember 3.):

Oroszország-Szerbia 3-1 (0-0)

Törökország-MAGYARORSZÁG 0-1 (0-0)

2. forduló (szeptember 6.):

Szerbia-Törökország 0-0

MAGYARORSZÁG-Oroszország 2-3 (0-2)

3. forduló (október 11.):

Oroszország-Törökország 1-1 (1-0)

Szerbia-MAGYARORSZÁG 0-1 (0-1)

4. forduló (október 14.):

Törökország-Szerbia 2-2 (0-1)

Oroszország-MAGYARORSZÁG 0-0

5. forduló (november 15.):

MAGYARORSZÁG-Szerbia 1-1 (1-1)

Törökország-Oroszország 3-2 (2-1)

A vb-selejtezős csoport sorsolása december 7-én lesz.

Címlapról ajánljuk

Lapértesülés: a Schadl-ügy egyik tanúja vesztette életét az Árpád hídi tragédiában

B. Ervin a Suzukiban ült, hírek szerint az élettársával, mindketten azonnal meghaltak. A férfit korábban Schadl György biztatta arra, hogy pályázzon végrehajtónak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×