eur:
392.97
usd:
363.49
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
2020. március 4-én Lausanne-ban készült kép Thomas Bach-ról, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság, a NOB elnökéről egy sajtótájékoztatón. A Nemzetközi Olimpiai Bizottság 2020. március 24-én bejelentette, hogy a koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztják a 2020-as tokiói nyári olimpia megrendezését.
Nyitókép: MTI/EPA-KEYSTONE/Jean-Christophe Bott

Rossz hírt kaptak az olimpikonok

Fontos kérdést tisztázott Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnöke.

A sportvezető szerint nem élveznek majd előnyt a koronavírus-oltás során a Tokióba utazó versenyzők.

"Az első hullámban azoknak kell szétosztani a vakcinákat, akik a legnagyobb kockázatú csoportba tartoznak, azaz az orvosoknak, nővéreknek, és mindenkinek, aki életben tartja a társadalmat" - mondta a német sportdiplomata, hozzátéve,

a NOB tárgyalásokat folytat gyógyszergyárakkal és szakértőkkel.

Bach részben arra reagált, hogy a japán szervezők a napokban megkönnyebbülten fogadták a hírt, miszerint a Biontech és a Pfizer cég ígéretes vakcinát fejlesztett ki.

Bach vasárnaptól szerdáig a szigetország fővárosában tartózkodik majd, ez lesz az első útja Japánba azóta, hogy a NOB márciusban elhalasztotta a játékokat.

A sportvezető korábban kiemelte: a szervezőbizottság jelenleg is dolgozik egy olyan intézkedéscsomagon, amely révén a pandémia közepette is le lehet bonyolítani a világ legnagyobb sporteseményét.

Az olimpiát idén nyárról a 2021. július 23. és augusztus 8. közötti időszakra ütemezték át, ezt követően augusztus 24-től szeptember 5-ig következik majd a paralimpia.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×