eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 28. szombat Vencel
Zürich, 2015. december 17.A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség, a FIFA zürichi székháza 2015. december 17-én. A szövetség etikai bizottságának döntőbírái ezen a napon hallgatják meg Joseph Blattert, a FIFA korrupció gyanúja miatt 90 napra felfüggesztett elnökét. (MTI/EPA/Walter Bieri)
Nyitókép: MTI/EPA/Walter Bieri

Felfüggesztett börtönbüntetést kapott a FIFA korábbi főtitkára

Kártérítést kell fizetnie és felfüggesztett börtönbüntetést kapott a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) korábbi főtitkára, Jerome Valcke egy svájci korrupciós ügyben, ugyanakkor a Paris Saint-Germain elnökét felmentették a vádak alól.

A pénteken Bellinzonában kihirdetett ítélet szerint Valcke - aki 2007 és 2015 között volt a FIFA főtitkára - világbajnokságok olaszországi és görögországi televíziós jogdíjaival élt vissza, ezért 1,75 millió euró (642 millió forint) kártérítést kell fizetnie, ugyanakkor a súlyosabb vádpontokban, mint például vesztegetési pénzek elfogadása, nem találták bűnösnek. Az ügyészség három év börtönt kért ellene.

A PSG katari elnökét, Nasszer al-Helaifit viszont felmentették, mert nem tudták bizonyítani, hogy Valckét felbujtotta volna a törvénytelenségek elkövetésére. Valcke éppen akkoriban nyaralt egy olasz luxusnyaralóban, amikor a vb közel-keleti és észak-afrikai közvetítési jogait birtokló, al-Helaifi vezette gazdasági társasággal a FIFA szerződést hosszabbított.

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×