eur:
394.85
usd:
367.72
bux:
0
2024. július 3. szerda Kornél, Soma
Pierre Gasly, a Toro Rosso francia versenyzője érkezik a Forma-1-es Magyar Nagydíj harmadik szabadedzésére a mogyoródi Hungaroringen 2018. július 28-án.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Forma–1: nem megy sehova az idei monzai győztes

Pierre Gasly önmaga első, csapata történetének második futamgyőzelmét hozta az idén Monzában, ezzel nem lépett ugyan előrébb, de mint most bejelentették, jövőre is számítanak rá az Alpha Taurinál.

A következő szezonban is az Alpha Tauri istállónál versenyez majd a Forma-1-ben Pierre Gasly, aki az idén pályafutása első sikereként megnyerte Monzában az Olasz Nagydíjat. A Red Bull fiókcsapataként működő olasz központú alakulat szerdán közleményben számolt be az új megállapodásról.

Emlékeztettek rá, hogy Gasly a 2017-es Malajziai Nagydíjon versenyzett először az akkor még Toro Rosso néven működő csapatnál, majd a 2019-es idényre a Red Bullhoz igazolt, ám onnan a tavalyi szezon közben visszatért.

"Pierre azóta is folyamatosan bizonyított, mind az időmérő edzéseken, mind pedig a versenyeken rendszeresen az első tíz helyezett között van" – írta az Alpha Tauri.

"Jó úton haladunk, hogy a csapat legsikeresebb szezonját teljesítsük az idén, ezért

nagyon boldog vagyok, hogy jövőre itt folytathatom a pályafutásomat"

– idézte a közlemény Gaslyt, aki az istálló fennállásának második futamgyőzelmét aratta Monzában.

A 24 éves francia versenyző öt hétvégével az idény vége előtt kilencedik az összetett pontversenyben 63 ponttal.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.03. szerda, 18:00
Giró-Szász András
politikai tanácsadó
Ukrajna egyre közelebb kerül a NATO-hoz, Nyugat-Európában bukkant fel egy orosz tengeralattjáró – Ukrajnai háborús híreink szerdán

Ukrajna egyre közelebb kerül a NATO-hoz, Nyugat-Európában bukkant fel egy orosz tengeralattjáró – Ukrajnai háborús híreink szerdán

Antony Blinken amerikai külügyminiszter és Andrij Jermak, az ukrán elnök kabinetfőnöke kedden Washingtonban találkozott, hogy megvitassák a NATO-tagországok azon szándékát, miszerint Ukrajnát közelebb hozzák a szövetséghez. A találkozóra éppen egy héttel a washingtoni NATO-csúcstalálkozó előtt került sor - számolt be a Reuters. Az ukrajnai háború kezdete óta legalább két esetben is tevékenykedtek orosz tengeralattjárók Írország partjainál – írta meg a Bloomberg hírszerzési források alapján. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×