eur:
394.13
usd:
366.34
bux:
71924.98
2024. július 1. hétfő Annamária, Tihamér
Szalai Attila (b2) és Szalai Ádám (j), illetve az orosz Artyom Dzjuba a labdarúgó Nemzetek Ligája B divíziója 3. csoportjának negyedik fordulójában játszott Oroszország-Magyarország mérkőzésen Moszkvában 2020. október 14-én.
Nyitókép: MTI/EPA/AFP pool/Dimitar Dilkoff

"Küszködtünk, de mindenki beletette a melót" - így látták a moszkvai főszereplők

"Néha jól is futballoztunk" Marco Rossi kapitány szerint, ha nem is most, Moszkvában, hanem az előző két Nemzetek Ligája-mérkőzésen, de hát "Magyarország nem Olaszország vagy Németország", hogy dominálni tudjon az orosz válogatott ellen. Megszólalt még a csapatkapitány és a hátsó alakzat két tagja is.

Küzdős, hajtós, de gól nélküli, mérsékelten élvezetes mérkőzést játszott a Nemzetek Ligája szerdai játéknapján a magyar labdarúgó-válogatott Oroszország vendégeként, de a lényeg az eredmény, a bravúrnak számító döntetlen, amellyel a csapat továbbra is őrzi második helyét a B-divízió 3. csoportjában, Oroszország mögött - a csoport másik mérkőzésen Törökország újra ikszelt Szerbiával (2-2, a vendég szerbek már 2-0-ra vezettek).

Szalai Ádám, a válogatottban kezdőként pályára lépett, de lecserélt csatár az M4 Sport tévének elmondta, sikeresnek tartja az elmúlt heteket a csapat számára - ismert, az elmúlt három idegenbeli mérkőzését Törökország, Bulgária és Szerbia ellen megnyerte -, és ezen az estén is szem előtt tartották a fő célt, a novemberi pótselejtezős kijutást az Európa-bajnokságra Izland ellen.

"Büszke vagyok a csapatra" - tette hozzá a csapatkapitány. "Bármennyi lehetőséget kapok, egy feladatom van, a fiúkkal olyan támogatást adjunk egymásnak, hogy csak egy kimenetele lehessen az Izland elleni mérkőzésnek. Természetesen a pályán más feladataim is vannak. Ismét át akarok élni olyan élményeket, amelyekben 2016-ban részem volt" - utalt a legutóbbi Európa-bajnokságra és annak eufóriájára a Mainzban légióskodó Szalai Ádám, illetve a november 12-ei, Izland elleni mérkőzésre.

Szerinte

a csapat letámadása nagyon jó, a szélsők kiválóan kapcsolódnak be, és a középső középpályás is jól "forgatja a játékot".

"Nem kell hangsúlyoznom, hogy az Izland elleni mérkőzésen szeretnénk kamatoztatni az új játékrendszerben szerzett tapasztalatokat" - mondta még.

Szalai Attila, a nemzeti együttes ballábas belső védője a televíziónak nyilatkozva elmondta, boldog és büszke.

"Elindultunk egy úton,

jó úton járunk, megpróbálunk tovább menni rajta, jó eredményt értünk el Oroszországban" - értékelt a ciprusi légiós.

Az elmúlt mérkőzések közül ezt a 90 percet tartja a legnehezebbnek.

"Folyamatosan letámadtak minket az oroszok, és amikor náluk volt a labda, nehéz volt harcolni érte" - részletezte.

A kapuban Gulácsi Pétert helyettesítő, tizedik válogatottmeccsén védő Dibusz Dénes (Ferencváros) szintén az M4 Sportnak elmondta, az első félidőben nem nagyon volt dolga, csak a legvégén volt "necces a dolog", a második félidőben már több lövőhelyzete volt az orosz csapatnak.

"Mi egy kicsit el is fáradtunk, nem értünk oda a megfelelő helyekre, és már nem tudtunk olyan nyomást helyezni rájuk a támadásaiknál. A második félidőben küszködtünk, de mindenki beletette a melót" - fogalmazott a hálóőr a folytatásban a pályán adódott gondokkal kapcsolatban.

A nagy nyomás ellenére "jól és okosan" mozgott a védelem, "amire készültünk, azt kaptuk ettől a mérkőzéstől, higgadtak tudtunk maradni, tudtunk reagálni a különböző helyzetekre" - mondta még.

Végül Marco Rossi szövetségi kapitány is megszólalt.

"Boldog vagyok és elégedett a játékosok hozzáállásával, akik hajtottak, szenvedtek. Sosem szabad elfelejtenünk, hogy ebben a csoportban mennyi pontot szedegettünk össze, ráadásul

néha jól is futballoztunk.

Most szenvedtünk egy olyan csapat ellen, amely otthon borzasztóan erős" - értékelt.

Nyomatékosította, "mi Magyarország vagyunk, nem Olaszország vagy Németország, nem tudunk itt fölényben futballozni" - utalt arra, hogy azért Oroszország ellen nem sikerült dominálni.

Mint megemlítette még, a sorsolásnál sokan aláírtak volna 3-4 pontot ebben a csoportban, ehhez képest van most 7.

"A figyelmünk most már Izlandon van, amely papíron jobb nálunk, nem Andorráról vagy Gibraltárról van szó, esetleg Máltáról" - figyelmeztetett a kapitány az előttük álló feladattal kapcsolatban.

Ellenfélnéző

November 12-ei ellenfelünk, Izland Belgium ellen már az elején kapitulált, de gyorsan egyenlített, az első gól szerzője, Romelu Lukaku azonban gyorsan berúgta kiharcolt büntetőjét, Izland így továbbra is pont nélküli abban a Nemzetek Ligája-csoportban, amelyben még Anglia és Dánia szerepel (a két csapat angliai összecsapását a dánok nyerték 1-0-ra). Azt azonban mindenképp hozzá kell tenni, hogy Izland egy osztállyal feljebb, az A-divízióban szerepel.

Címlapról ajánljuk

Szakértő a francia választásról: ez most nem a taktikázásról, hanem a dühről szólt

Az exit poll felmérések szerint a Marine Le Pen által fémjelzett jobboldali Nemzeti Tömörülés vezet a francia nemzetgyűlési választások vasárnap megrendezett első fordulójában. A részletekről Szűcs Anitát, a Budapesti Corvinus Egyetem Nemzetközi Kapcsolatok Tanszékének docensét kérdeztük.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
Puccsot akadályoztak meg Ukrajnában, megkezdődött Nju-Jork ostroma – Ukrajnai háborús híreink hétfőn

Puccsot akadályoztak meg Ukrajnában, megkezdődött Nju-Jork ostroma – Ukrajnai háborús híreink hétfőn

Az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SzSzU) beszámolt arról, hogy elfogtak egy csoportot, amely meg akarta dönteni a hatalmat Ukrajnában – számolt be az Ukrajinszka Pravda. Az orosz alakulatok megkezdték a Horvlivkától nyugatra fekvő település, Nju-Jork ostromát. A városra elkezdték szórni a hatalmas pusztítást végző FAB-3000-es bombákat is. Cikkük folyamatosan frissül a háború legfrissebb eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 1. 14:23
×
×
×
×