eur:
393
usd:
363.47
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Márton Anita a női súlylökés selejtezőjében a dohai atlétikai világbajnokságon a Kalifa Nemzetközi Stadionban 2019. október 2-án. Márton Anita a döntőbe jutott.
Nyitókép: MTI/EPA/Robert Ghement

Márton Anita szülés után öt hónappal tényleg olimpiázna

Az InfoRádiónak adott interjújában azért megjegyezte, hogy "első a pici", de erősportágakban akár még jól is jön az anyaság.

Februárra várja gyermekét az olimpiai bronzérmes súlylökő, Márton Anita, aki ennek ellenére szeretne ott lenni a világjárvány miatt idén nyárról jövőre halasztott tokiói olimpián, amelynek idején leendő gyermeke még fél éves sem lesz.

"Marad még öt hónapom a tokiói olimpiág, és ahogy edzőmmel, idősebb Eperjesi Lászlóval beszéltük, arra jutottunk, hogy elegendő lesz ez az idő a felkészülésre" – jelentette ki a magyar atlétika első világbajnoka.

Eredetileg úgy volt, hogy a 2020-as tokiói olimpia után szeretne babát, de a vírushelyzet átalakította a dolgokat, előrejött a "babaprojekt", aminek időzítésével szerinte szerencséjük is volt.

"Ha úgy alakult volna, hogy nem jön össze, akkor ősszel átgondoltuk volna, hogyan tovább az őszi alapozással és a teljes jövő évi szezonnal."

A súlylökés fedett pályás világbajnoka és a riói játékok bronzérmese úgy véli,

pályafutása már most is teljes, így az sem lesz baj, ha valami "nem úgy sikerül" Tokióig.

"Az elmúlt nyolc évben ott voltam minden nemzetközi és minden világversenyen. Minden világversenyről van érmem, ez teljes egészében egy kerek karrier, olyan eredményeket értem el, amilyeneket nem sokan gondoltak volna itt 10-15 évvel ezelőtt" – szögezte le.

Erősportágakban egyébként akár kifejezetten pozitívan is hathat a gyermekvállalás a női sportolókra – mondta még, de "első a család és a pici". "Ha sikerülne 4-5 hónapot végigdolgoznom, akkor lenne keresnivalóm az olimpián" – fogalmazott Márton Anita.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×