eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály
Lewis Hamilton, a Mercedes brit címvédője ünnepel, miután rajt-cél győzelmet aratott a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság Stájer Nagydíján a spielbergi pályán 2020. július 12-én. A hatszoros világbajnok Hamilton pályafutása 85. futamgyőzelmét szerezte meg.
Nyitókép: MTI/AP/Pool/Mark Thompson

Lewis Hamilton az Orosz Nagydíj időmérőjét is pályacsúccsal nyerte

A Mercedes felhőtlen örömét azonban elrontotta egy holand vörös bika.

96. alkalommal indulhat az első rajtkockából a mercedeses brit Lewis Hamilton Forma-1-es versenyen, simán, pályacsúccsal (1:31.304) nyerve a szombati időmérőt, így az Orosz Nagydíj vasárnapi futamán beállíthatja Michael Schumacher futamgyőzelmi mennyiségi rekordját.

A második helyről a Merdesek közé befurakodó Red Bull-os holland, Max Verstappen indulhat, a harmadik helyről pedig tehát Hamilton csapattársa, a finn Valtteri Bottas.

Hamilton egyébként majdnem kiesett az időmérő második szakaszában, éppen gyors körön volt ugyanis, amikor Sebastian Vettel a falnak csapta és összetörte a Ferrarit, ami miatt félbeszakadt az időmérő. Végül azonban beverekedte magát a harmadik etapba, és Vettelnek sem lett semmi baja.

A világbajnoki címvédő, 35 éves, hatszoros világbajnok brit 91. futamgyőzelmére készül vasárnap 13.10-es kezdettel. 53 kör vár a versenyzőkre.

Rajtsorrend (soronként)

Lewis Hamilton (brit, Mercedes), Max Verstappen (holland, Red Bull)

Valtteri Bottas (finn, Mercedes), Sergio Pérez (mexikói, Racing Point)

Daniel Ricciardo (ausztrál, Renault), Carlos Sainz Jr. (spanyol, McLaren)

Esteban Ocon (francia, Renault), Lando Norris (brit, McLaren)

Pierre Gasly (francia, Alpha Tauri), Alexander Albon (thaiföldi, Red Bull)

Charles Leclerc (monacói, Ferrari), Danyiil Kvjat (orosz, Alpha Tauri)

Lance Stroll (kanadai, Racing Point), George Russell (brit, Williams)

Sebastian Vettel (német, Ferrari), Romain Grosjean (francia, Haas)

Antonio Giovinazzi (olasz, Alfa Romeo), Kevin Magnussen (dán, Haas)

Nicholas Latifi (kanadai, Williams), Kimi Räikkönen (finn, Alfa Romeo)

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×