eur:
393.07
usd:
363.26
bux:
72351.87
2024. július 5. péntek Emese, Sarolta
Wladár Sándor, a Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) elnöke a Glasgow-ban augusztus 3-án kezdődő Európa-bajnokságra készülő magyar úszóválogatottról és a kitűzött célokról tartott sajtótájékoztatón a margitszigeti Grand Hotelben 2018. július 31-én. Legalább tíz érem, köztük egynél több arany megszerzésében bízik a szövetségi kapitány.
Nyitókép: MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Tisztújító közgyűlést tart a Magyar Úszó Szövetség

Az új, ötéves mandátum garanciát jelenthet arra, hogy a szövetség be tudja fejezni a hosszú távú programjait, amelyek megvalósítása a világjárvány és annak következményei miatt az idén lelassult - indokolta a döntést Wladár Sándor elnök. Az elnökség szerdán egységesen új választó közgyűlés megtartásáról döntött és a tisztújítás mellett szavazott. A tisztújító közgyűlést 2020. szeptember 27-re írták ki.

Bár a mandátumunk eredetileg 2022-ig szól, mégis úgy döntöttünk, hogy a jelenlegi rendkívüli helyzetben, illetve a szövetség előtt álló feladatok lehető legmagasabb színvonalú megoldása érdekében új, hosszú távra szóló felhatalmazást kérünk a tagságtól” - indokolta a döntést Wladár Sándor elnök.

A tokiói játékok elhalasztása egyszerre támasztott új kihívásokat és teremtett új lehetőségeket versenyzőknek és a szövetségnek egyaránt.

„Ha tagszervezeteink ismét bizalmat szavaznak nekünk, akkor egyedi módon, két olimpiai szereplés előkészítésében vállalhat szerepet a MÚSZ vezérkara. A felelősségünket csak növeli, hogy elengedhetetlen generációváltás előtt áll a válogatott, óriási előny lehet, ha ennek menedzselését ugyanaz a szakmai vezérkar végzi el, nem kell féltávnál egy esetleges váltás miatt nem várt problémákkal szembesülni.”

Wladár Sándor hozzátette, ugyanez vonatkozik a MÚSZ előtt álló egyik legnagyobb feladat, a 2024. évi FINA rövidpályás úszó világbajnokság megszervezésére, amelyet az új MÚSZ-vezetés immár zavartalanul vihet végig – és indíthatja el a kormányzattal közösen a 2027. évi FINA Világbajnokság előkészületeit is.

„Ezen a két világbajnokságon már egy új, jelentősen átalakult válogatott szerepel majd – a fiatal tehetségek lehető leghatékonyabb felkészítéséhez hosszabb távú programokra van szükségünk” közölte a MÚSZ 2017 őszén megválasztott elnöke. „Az új, ötéves mandátum garanciát jelenthet arra, hogy a szövetség be tudja fejezni a hosszú távú programjait, amelyek megvalósítása a világjárvány és annak következményei miatt az idén lelassult. Végére érhetnénk a már eddig is óriási sikert aratott Úszó Nemzet Programnak, folytathatnánk a létesítményfejlesztéseket, kialakíthatnánk az úszóedzői licensz-rendszert, illetve felépíthetnénk az úszósport utánpótlásbázisát adó Jövő Bajnokai program új verzióját. Azt pedig a magyar sportrajongók évről évre láthatják, a nyugodt szakmai munka milyen fantasztikus eredmények sorát hozza az aktuális világversenyeken” - fogalmazott Wladár Sándor.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Moszkvába készül Orbán Viktor, Zelenszkij kész tárgyalni Oroszországgal – Háborús híreink pénteken

Moszkvába készül Orbán Viktor, Zelenszkij kész tárgyalni Oroszországgal – Háborús híreink pénteken

Sajtóinformációk szerint Orbán Viktor pénteke én Moszkvában tehet látogatást Vlagyimir Putyinnál, miután kedden Volodimir Zelenszkijjel találkozott. Az ukrán elnök csütörtökön azt mondta, Ukrajna újabb békekonferenciát akar szervezni, és ezúttal már tárgyalnának Oroszországgal is. Megjegyezte ugyanakkor, nem valószínű, hogy Putyin lenne a tárgyalófél, ugyanis ő nem hajlandó elhagyni az országot. Az orosz elnök szintén csütörtökön kijelentette, kizárt, hogy Oroszország tűzszünetet kössön Ukrajnával: csak olyan megállapodást fogad el Moszkva, ami visszafordíthatatlan és a konfliktus lezárásához vezet. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz–ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 4. 21:58
×
×
×
×