eur:
392.89
usd:
363.41
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Felhúzzák a japán zászlót az olimpiai zászló mellé az olimpiai láng átadási ünnepségén Athénban 2020. március 19-én. A koronavírus-járvány miatt nézők és delegációk részvétele nélkül megrendezett eseményen a tokiói nyári játékok szervezőbizottságának képviseletében Imoto Naoko japán úszó vette át az olimpiai lángot. Az ötkarikás játékok jelképét azok a japán szervezők viszik el Távol-Keletre, akik már múlt héten megérkeztek Európába. A tokiói nyári olimpiát a tervek szerint július 24. és augusztus 9. között rendezik meg.
Nyitókép: MTI/AP/AFP POOL/Aris Messinis

Ezzel vigasztalódhatnak Tokió sportbarát lakói a most nem zajló olimpia helyett

Szlalomkajak, vízilabda - olimpikonok helyett a lakosság előadásában. Jobb híján megnyitják a kész helyszíneket a közönségnek.

Megnyitják a jövőre halasztott tokiói olimpia versenyhelyszíneit a sportszövetségek számára, illetve közösségi használatra.

Ha minden a tervek szerint alakult volna, akkor ezekben a napokban a világ legjobb sportolóinak és szurkolóinak tízezrei töltenék meg a létesítményeket, a koronavírus-járvány azonban keresztülhúzta a számításokat.

Az újonnan épült szlalom kajak-kenu pályát hétfőn nyitották meg a sportolók számára, míg a Tacumi Uszodát, amely most a vízilabdatorna mérkőzéseinek adna otthont, augusztus közepétől vehetik birtokba az amatőr sportolók.

A tokiói városvezetés tervei szerint az elkövetkezendő hónapokban további ötkarikás létesítményeket is megnyitnak, amennyiben a világjárvány ezt lehetővé teszi.

A tokiói játékok eredetileg múlt pénteken rajtolt volna, a halasztás értelmében pedig 2021. július 23-án kezdődik majd.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×