eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél
Lionel Messi, az FC Barcelona csatára, miután megszerezte csapata második gólját az Atlético Madrid ellen a spanyol első osztályú labdarúgó-bajnokság 2019. április 6-i mérkőzésén a barcelonai Camp Nou Stadionban.
Nyitókép: MTI/EPA/EFE/Alejandro García

Spanyolországban megalkották a tökéletes csatárt – Messinek is része van benne

Milyen lehet a hibátlan csatár? Ezen gondolkodott el Julio Maldonado, felvett nevén Maldini, a marca futballtörténész szakírója. Megpróbálta elméletben megalkotni azt a tökéletes támadót, akinek a világklasszisok legnagyobb erősségüket „kölcsönzik”. Íme az eredmény.

Erő: Ronaldo Nazario. Az indoklás szerint a Fenomén egyedülálló játékos volt, akit szinte lehetetlen volt feltartóztatni, ha lendületbe jött. „Senki mást nem láttam, aki ilyen lehengerlő kiugrásokra, egyszersmind kíméletlen helyzetkihasználásra lett volna képes.” – mondta Maldini.

Gyorsaság: Jamie Vardy. „Jamie Vardy szerepe kulcsfontosságú volt a Leicester City bajnoki címében Claudio Ranieri alatt” – mondta Maldini, aki hozzátette: „Az üres területre belőtt labdákkal Vardy, olyan, mint egy agár.”

Elegancia: Marco van Basten. „Olyan volt, mint egy balerina a büntetőterületen belül. A testmagassága ellenére is olyan képzettséggel rendelkezett, amely nagy élvezetet jelentett a nézőknek” – értékelte Maldini.

Bal láb: Lionel Messi. „Messi bal lába lenne a tökéletes csatáré: sok gólt szerzett szabadrúgásokból, s kiváló a gyors cselezésben, az előkészítésben, a gólszerzésben...” – szól Maldini minősítése.

Jobb láb: Kylian Mbappe. A francia ereje és sebessége megközelíti Ronaldo Nazarióét, de a jobb lába különösen lenyűgöző, amikor álló helyzetből beindul” – mondta Maldini.

Fejelés: Carlos Santillana. A Real Madrid hetvenes-nyolcvanas évekbeli csillaga, Carlos Santillana az egyik legjobban fejelő játékos volt a világon” – nosztalgiázott Maldini.

Helyzetkihasználás: Gerd Müller. Maldini szerint a német középcsatárról úgy tartják, soha nem szerzett látványos gólt, sőt mindegyik csúnya volt. De azért hozzáteszi: „Ilyen az igazi középcsatár, Müller szinte az összes fontos meccsén gólt szerzett.”.

Reakcióidő, helyzetfelismerés: Gary Lineker. . „Biztos vagyok abban, hogy megölt volna mindenkit a Vadnyugaton, mert gyorsabban tüzelt, mint bárki más” – mondta róla Maldini, aki hozzátette: „Az 1986-os világbajnokság gólkirálya szenzációs lesipuskás volt a tizenhatoson belül.”

Személyiség: Cristiano Ronaldo. „Cristiano Ronaldo mindig tudja, hogyan kell felrázni a csapatát, képes arra, hogy amikor a többiek szenvednek, ő az élre álljon és eldöntse a mérkőzést” – dicsérte Maldini.

Címlapról ajánljuk
Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta Kovács Ákos dalszerző, előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

Továbbra is nyomás alatt vannak a világ tőkepiacai, a befektetők elsősorban az Irán és Izrael közötti konfliktusra figyelnek. Csütörtökön eséssel fejezték be a kereskedést az európai és az amerikai tőzsdék, ma ehhez képest már emelkedés látszott Európában, és az amerikai tőzsdék is feljebb kerültek. Az EU kínai elektromos autók büntetővámjával kapcsolatos döntésére emelkedett az európai autók részvényárfolyama, a hangulatot a délután megjelent, vártnál jobb amerikai munkaerőpiaci adat is javította.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×