eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály
Nyitókép: Pexels

Újabb meglepő hírek az orosz doppingellenőrzésről

Az év első négy hónapjában 71 olyan esetet rögzített az Orosz Doppingellenes Ügynökség (RUSADA), amelyben megsértették a sport tisztaságát védő előírásokat orosz sportolók.

Az adatokkal Margarita Pahnockaja, a RUSADA főigazgató-helyettese szolgált a TASZSZ hírügynökségnek. Beszámolója szerint 38 esetben a szabályos teszteléshez szükséges feltételek hiányoztak, 33 esetet pedig az úgynevezett holléti szabály megsértésével produkáltak az érintettek, vagyis nem voltak ott elérhetők, ahol a tartózkodási helyük kötelező bejelentése szerint adott időszakban lenniük kellett volna a doppingellenőrök érkezésekor.

A Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) kódexe szerint a holléti nyilvántartás vezetése a tesztelhető élsportolók számára kötelező, a kontroll alóli kibúvás doppingvétséggel ér fel, és ha egy profi sportoló egy év alatt háromszor ily módon elérhetetlenné válik, akár négy évre is eltiltható a versenyzéstől.

A RUSADA 2019-ben 312 szabálysértést regisztrált, 2018-ban 349-et, 2017-ben pedig 173 olyan esetet rögzítettek, amikor az orosz sportolók nem tartották be a doppingellenes előírásokat.

Ugyancsak Pahnockaja jelentette be, hogy a RUSADA készen áll az orosz labdarúgók mérkőzés utáni tesztelésének megkezdésére az Orosz Premjer Liga 2019–2020 szezonjának folytatása után. A szervezet elnöksége múlt pénteken döntött az orosz Premjer Liga mérkőzéseinek június 21-i folytatásáról.

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×