eur:
392.89
usd:
363.41
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Kobe Bryant kétszeres olimpiai bajnok, visszavonult amerikai profi kosárlabdázó portréja egy kivetítőn a Los Angeles Lakers otthonának számító Staples Center közelében 2020. január 26-án. A 41 éves Bryant a nap folyamán helikopter-balesetben nyolcadmagával életét vesztette. A baleset a Los Angeles belvárosától mintegy 45 kilométernyire északnyugatra fekvő kaliforniai Calabasas felett történt. Okát és körülményeit az amerikai szövetségi légügyi hatóság (FAA) vizsgálja.
Nyitókép: MTI/EPA/Adam S. Davis

Kobe Bryant felelősségét firtatja az elhunyt pilóta testvére

Annak a pilótának a testvére, aki a Kobe Bryant, a lánya, Gianna és további hét ember halálát okozó balesetben a helikoptert vezette, egy bírósági beadványban azzal érvelt, hogy a Los Angeles Lakers korábbi csillaga tisztában volt a helikopterrel való repülés kockázatával, és ezért a túlélő családtagok nem jogosultak kártérítésre a pilóta vagyonából.

Vanessa Bryant februárban beperelte Ara Zobayant, a pilótát és a helikoptert bérbeadó társaságot, az Island Expresst. A keresetben a sztársportoló özvegye azzal vádolta meg a balesetben szintén elhunyt Zobayant, hogy elmulasztotta „a szokásos gondossággal eljárni a helikopter vezetését illetően” és felrótta a gondatlanságot is.

A pilóta testvére, Berge Zobayan által a Los Angeles megyei fellebbviteli bíróságon benyújtott panasz ezt vitatta.

„A felperesek és/vagy elhunytjaik esetleges sérüléseit vagy károsodásait részben vagy egészben a felperesek és/vagy elhunytaik gondatlansága vagy hibája okozta, ideértve azt is, hogy

tisztában voltak a kockázatokkal és azokat önként vállalták.

Ez lényeges tényező az állítólagos károk bekövetkezésének minősítésében, ezekért az alperes nem vállal felelősséget” - írta.

A januári balesetben Kobe és Gianna Bryant mellett John, Keri és Alyssa Altobelli, Payton és Sarah Chester; Christina Mauser és Ara Zobayan hunyt el.

Az Altobelli és a Mauser család túlélő tagjai a múlt hónapban beperelték az Island Expresst.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×