eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán
Nyitókép: Pexels

Megvan melyik közép-európai országban folytatódik először a labdarúgó-bajnokság

A közép-európai országok közül Csehország áll a legközelebb a labdarúgó-szezon újrakezdéséhez. A mostani bejelentés szerint május 25-től folytatódik az idény.

A labdarúgóliga tesztelni fogja az összes érintett játékost az első és a második osztályban. Mindkét osztályban szeretnék júniusban befejezni a szezont. A játékosok már a múlt hét eleje óta edzenek, kis csoportokban, szigorú feltételek mellett.

A liga elnöke, Dušan Svoboda szerint az üres stadionokban játszani még mindig gazdaságosabb, mint a Nové město na Moravěban tartott biatlon Világkupa-verseny volt. (Az első esemény, amelyet a koronavírus-járvány miatt a nézők kizárásával rendeztek meg Csehországban.)

Március 12-én játszottak legutóbb bajnoki futballmeccseket a cseh élvonalban, majd a kormány kihirdette a veszélyhelyzetet, és megtiltotta a harminc főnél nagyobb létszámú események megtartását.

A Fortuna Liga alapszakaszából még hat forduló van hátra, majd a tizennyolc csapat hatos csoportban fejezi be a szezont.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

A szabályozás területén megindult fejlődés Európa és Magyarország számára is kiemelten fontos, csak ez teremti meg a lehetőséget a gyermekek szexuális kizsákmányolásának feltárásához, és teszi lehetővé a gyermekek védelmét az online térben – mondta Varga Árpád, az NMHH gyermekvédelmi főosztályának elemzője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
Kiderült, hol jutnak hozzá a magyarok az egyik kedvenc befektetésükhöz

Kiderült, hol jutnak hozzá a magyarok az egyik kedvenc befektetésükhöz

Érdekes tanulmánnyal rukkolt elő a napokban az európai alapkezelőket tömörítő szervezet, az Efama. Ebből kiderül, hogy a magyarok leginkább a banki értékesítési hálózatokon keresztül veszik az egyik kedvenc befektetésüknek számító befektetési alapokat, de a banki hálózat túlsúlya Európa egészénél megfigyelhető. Érdekes, hogy míg Európában a különböző alapkezelők alapjainak hozzáférést kínáló, nyílt alapforgalmazó platformok egyelőre szerény piaci részesedést hasítanak ki maguknak, itthon ez a második legnépszerűbb értékesítési csatorna.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×