eur:
393.12
usd:
363.58
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik

Egy hatéves kisfiú tervezte az olasz profi futballcsapat mezét

Egy hatéves kisfiú „tervezte” az olasz labdarúgó Serie B-ben szereplő Pescara új mezének mintáját!

Luigi D’Agostinónak hívják az ifjút tervezőt, egy kifejezetten gyerekek számára kiírt pályázatot nyert meg, felnőtteknek is dicséretére váló rajzzal. A Pescara azért írta ki ezt a versenyt, hogy elfoglaltságot adjon a koronavírus miatt otthon lévő srácoknak.

A pályázat mottója azt volt: Adj egy rúgást a koronavírusnak!

Luigi munkája akkora sikert aratott, hogy a Pescara illetékesei úgy döntötték, ez lesz majd a motívuma az első csapat a 2020-2021-es idényben viselendő új mezének.

A jelenleg a Serie középmezőnyében helyet foglaló Pescara története legszebb időszakában hét idényt az első osztályban is töltött. Kabalája, sőt címerállata a delfin, ezért választotta Luigi is fő motívumnak.

A Pescara Calciónak az olasz sportszergyártó céggel, az Erreával van szerződése, utóbbi már meg is tervezte a minta alapján az új mezt. Ráadásként meghívta parmai központjába a tervezőt, töltsön ott majd el egy nagyon, nézze végig, hogyan lesz a rajzból mezminta.

A versenyt egyszerűen gyerekjátékként indult, de népszerűsége minden reményt felülmúló sikert jelent.

Címlapról ajánljuk

Lapértesülés: a Schadl-ügy egyik tanúja vesztette életét az Árpád hídi tragédiában

B. Ervin a Suzukiban ült, hírek szerint az élettársával, mindketten azonnal meghaltak. A férfit korábban Schadl György biztatta arra, hogy pályázzon végrehajtónak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×