eur:
392.88
usd:
363.4
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Nyitókép: Pixabay.com

Szétszéledhetnek a világ egyik legjobb formában lévő vízilabdacsapatának játékosai

Vad Lajos vezetőedző az InfoRádióban szinte kimondta: az OSC sikere már a múlté. Közben reagált a főszponzor.

Kizártnak tartja, hogy be tudja fejezni a bajnokságot és a Bajnokok Ligáját a mindkét sorozatban listavezető OSC Újbuda vízilabdacsapata - mondta el az InfoRádiónak Vad Lajos. A vezetőedző hozzátette, a mai napig nem tudja, hogy miért távozott egyik napról a másikra az együttes névadó szponzora.

"Nem tudom, mi történt, de nem is az én dolgom ez, úgy érzem" - fogalmazott a vízilabdaedző, aki

fel sem fogja a történteket még, mivel semmilyen előszele nem volt a történésnek.

A BL-ben gyakorlatilag már a nyolcas döntőbe is bejutó alakulat edzője felvetette, "lehet, hogy rossz ómen" ő maga, mivel előző két csapatánál ugyanígy bekövetkezett ugyanez.

Az OSC ebben az idényben például idegenben verte a Pro Reccót, amivel hatéves sorozatot tört meg az olaszok vendégeként, de Vad Lajos számára csak egy szép emlék, mert biztos benne, hogy az idénynek most vége van a csapat számára. És hogy miért olyan biztos ebben? Mert kizártnak tartja, hogy ebben a helyzetben egy új szponzor bárhonnan felbukkanjon.

"Annyit kértem a játékosoktól, hogy ha van rá lehetőség és folytatódik a bajnokság és a BL, akkor próbáljunk meg együtt maradni, ahogy ez férfi kézilabdában tavaly megtörtént a Vardar Szkopje esetében" - utalt arra, hogy a macedón gárda végül "ingyen" is megnyerte a sorozatot. Az ő játékosai azonban erre nem mondtak semmit, de nem is várta, hogy bárki bármit is válaszoljon ebben a pillanatban, hisz "sokkhatásban van a társaság".

Úgy érzi, a vízilabdázók most már az új helyüket keresik.

A főszponzor úgy véli, teljesítette a megállapodásban foglaltakat az OSC felé

A névadó főszponzor A-Híd Zrt. a megkötött támogatási megállapodást teljesítette, de a következő szezonra azt nem hosszabbította meg az OSC Újbuda vízilabdacsapatával - áll a cégcsoport közleményében.

A közlemény szerint a hazai sajtóban múlt csütörtökön megjelent információkkal ellentétben az A-Híd Zrt. sem a stábtagokkal, sem pedig a játékosokkal nem közölte azt, hogy a kialakult gazdasági helyzetre való tekintettel nem tudja tovább támogatni a klubot.

"Ilyen bejelentés nem történt, az A-Híd vezetése nem állt közvetlen szerződéses viszonyban sem a stábtagokkal, sem pedig a játékosokkal, csak a klubbal" - írta a cég, hozzátéve, az egyesület vezetését március elején tájékoztatták arról, hogy a következő bajnoki évadra nem hosszabbítanak.

"A csapattal kapcsolatos további, erre az idényre vonatkozó döntéseket a klub vezetői hozták meg, ebben a folyamatban az A-Híd vezetői és tulajdonosai nem vettek részt, ebbe beleszólásuk nem volt" - emelte ki a vállalat, amely jelezte, hogy a jövőben is támogatni kívánja a vízilabdát Magyarországon: "a menedzsment és a tulajdonosok felmérik és értékelik a jelenlegi helyzetet, arra törekednek, hogy a következő években felajánlott támogatás a legjobban szolgálja a sportág fejlődését".

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×