eur:
394.64
usd:
365.88
bux:
71738.76
2024. július 3. szerda Kornél, Soma
Bíró Attila, a magyar válogatott szövetségi kapitánya és a játékosok a budapesti vízilabda Európa-bajnokság női tornájának csoportkörében játszott Magyarország – Görögország mérkőzésen a Duna Arénában 2020. január 17-én.
Nyitókép: Bíró Attila, a magyar válogatott szövetségi kapitánya és a játékosok a budapesti vízilabda Európa-bajnokság csoportkörében játszott Magyarország - Görögország mérkőzésen. MTI/Szigetváry Zsolt

Ismét elhalasztották a női vízilabda olimpiai selejtezőt

A várakozásoknak megfelelően a vizes sportokat tömörítő nemzetközi szövetség (FINA) májusról is elhalasztotta a magyar érdekeltségű női vízilabda olimpiai selejtezőtornát.

A magyar szövetség honlapjának híre szerint a FINA hivatalos közleményben tudatta, hogy elhalasztja a trieszti - és a férfiaknak kiírt rotterdami - viadalt. A nemzetközi szövetség azt is közölte, hogy

a jövő nyári, fukuokai világbajnokságnak is új időpontot keres,

miután a tokiói játékokat éppen arra az időszakra halasztották. Azt azonban megerősítette, hogy a világliga küzdelmei szeptemberben és októberben véget érnek.

A magyar férfi vízilabda-válogatott a januári Európa-bajnoki győzelmével már kiharcolta a tokiói szereplés jogát, a nőknek azonban még selejtezniük kell a kvótáért.

"Nem ért bennünket meglepetésként a hír, egyértelműen erre számítottunk. - idézte szerdán Bíró Attila szövetségi kapitányt a waterpolo.hu. -

Várjuk a selejtező új időpontját, ami könnyen előfordulhat, hogy a következő évre esik.

Az beigazolódott, hogy jó döntés volt elindulni a világliga-sorozatban, előtérbe kerül a két hátralévő hazai selejtezős, olaszok és franciák elleni meccsünk, és a Szuperdöntő, amelybe az eddigi jó szereplésnek hála már kvalifikáltuk magunkat. Van egy jó csapatunk, amelyet csiszolgatni kell tovább, de természetesen jelen helyzetben az egészség a legfontosabb."

A trieszti selejtezőt eredetileg márciusban rendezték volna, de a koronavírus-járvány terjedése miatt akkor májusra halasztották. Az Eb-bronzérmes magyarok a görögökkel, a kazahokkal, az izraeliekkel és az új-zélandiakkal szerepelnek majd azonos csoportban, a másik ötösben Hollandia, Olaszország, Szlovákia, Franciaország és Üzbegisztán kapott helyet. A tornáról az első két csapat harcolja ki - utolsóként - a tokiói indulást.

Címlapról ajánljuk
Nigel Farage érdekes gondolatokat osztott meg Marine Le Penről
Tudósítónktól

Nigel Farage érdekes gondolatokat osztott meg Marine Le Penről

Nigel Farage szerint katasztrófához vezetne, ha Franciaországban Marine Le Pen radikális pártja kerülne kormányra. Az egykori brexitvezér, a brit Reform párt első embere szerint a francia választások első fordulójában győztes pártnak nincs kiforrott gazdasági programja.

Orbán Viktor: az ukrán elnök nem örült túlságosan

Orbán Viktor miniszterelnök a Die Weltwoche című konzervatív svájci lapnak adott interjúban kijelentette, hogy kijevi látogatásán nem meggyőzni akarta Volodimir Zelenszkij ukrán elnököt, hanem tájékozódni arról, "hol vannak a határai" a kijevi álláspontnak a békefolyamatra vonatkozóan.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×