eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály
Kyle Walker (b) és John Stones, a Manchester City játékosai ünnepelnek a bajnoki trófeával, miután 2-1-re győztek az Aston Villa ellen az angol labdarúgó Ligakupa döntőjében a londoni Wembley Stadionban 2020. március 1-jén.
Nyitókép: MTI/EPA/Andy Rain

Egész pályafutására kihathat a válogatott játékosnak, hogy prostituáltakkal szórakozott

Azt senki sem tudja, mikor játszhat újra válogatott labdarúgó-mérkőzést Anglia, de egyre többen gondolják úgy, hogy Kyle Walker, a Manchester City jobbhátvédje nem lesz a csapatban, bármikor is állítsák azt össze.

Kyle Walker néhány nappal ezelőtt megsértette a koronavírus-járvány alatt az Egyesült Királyságban foganatosított szigorításokat, s szexpartit rendezett a lakásában, amire két prostitáltat is meghívott. A The Sun nevű bulvárlap – rejtély, hogy milyen forrásból kinyomozva – világgá kürtölte, hogy Walker és egy barátja két escort lánnyal szórakozott a futballista cheshire-i luxus lakásán. Alig néhány órával azután, hogy körülbelül 1,5 millió követőjét arra bíztatta a twitteren, hogy tartsa be a kormány szigorú, például a távolságtartásra vonatkozó irányelveit.

Walker bocsánatot kért a történtekért. „Nyilvánosan is bocsánatot kérek a múlt heti tettem miatt miatt – fogalmazott Walker nyilatkozatában. – Megértem, hogy profi labdarúgóként példaképként kell viselkednem. Szeretnék elnézést szeretnék kérni a nyilvánosság előtt a családomtól, a barátaimtól, a futballklubtól és a szurkolóktól is.”

Ennek ellenére a Manchester City a kétheti bérével egyenlő, körülbelül 240 ezer fontra bírságolta.

Az ügy ezzel még nem ért véget. Még nagyobb büntetés lehet Walker számára, hogy Gareth Southgate – ahogyan azt a szövetségi kapitány a Daily Mailnek sejtetni engedte – nem hívja meg többé az angol válogatottba. Southtgate úgy gondolja,

ez a viselkedés nem méltó egy angol válogatott labdarúgóhoz.

A nemzeti tizenegyben 48 mérkőzést számláló Kyle Walker a 2018-as világbajnokságon még kulcsembere volt a „háromoroszlános válogatottnak”, de a legutóbbi hat mérkőzésen már nem játszott. A kapitánynak bő választék áll rendelkezésére a jobbhátvéd posztján, elsősorban a liverpooli Trent Alexander-Arnold, valamint Kieran Trippier (Atlético Madrid) és a fiatal Manchester United-védő, Aaron Wan-Bissaka személyében.

Pep Guardiola, a Manchester City menedzsere ugyancsak értetlenül fogadta Walker szabályszegését. A katalán edző éppen azokban a napokban veszítette el 82 éves édesanyját, Dolors Sala Carrio asszonyt a járványban.

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×